ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Григор иска да стигне далеч на Ролан Гарос

0
Григор Димитров
Снимка: lap.bg

Най-добрият български тенисист започва днес участието си на Ролан Гарос, зареден с енергия и оптимизъм, че може да стигне далеч във втория за годината турнир от Големия шлем. В първата си среща Гришо не би трябвало да има проблеми с квалификанта Тимофей Скатов и след това във втория кръг ще се изправи пред първото си сериозно предизвикателство – Емил Руусувуори или представителя на домакините Грегоар Барер.

При нов успех предстои сблъсък на шеснайсетинафиналите най-вероятно срещу осмия поставен в основната схема Яник Синер и тази среща би означавала рубикон за Димитров, тъй като при победа ще му позволи от една страна да изравни най-доброто си класиране в Париж, което е достигане до осминафиналите преди три години, а от друга смело и напористо да продължи напред. 

Григор Димитров в момента се намира в добра форма, а участието му на финала в надпреварата в Женева преди дни ще му вдъхне още по-голяма увереност в силите и самочувствие по пътя към завръщането сред най-добрите 20 в света. Гришо вече е на 29-о място и само от него зависи дали ще продължи да се изкачва нагоре.

Безспорно е, че той има нужния опит, потенциал и класа да се представи на ниво и в Ролан Гарос и ако се доближи до най-добрия си тенис, който е играл, може да поднесе за пореден път неповторими емоции на българския народ.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.