10LV Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Георги Иванов-Геша пред Nostrabet: Феновете на Левски бутат отбора напред

0
Георги Иванов-Геша
Снимка: Георги Иванов-Геша Източник: Личен архив

Лидерът Левски ще има трудно гостуване на третия Спартак, след като до този момент е неизменно първи в класирането и след шестия кръг има две точки аванс пред „соколите“.

Дербито край морето крие голяма интрига и е очаквано с огромен интерес, и затова Nostrabet.com реши да предложи на своите читатели интересно мнение за срещата на футболно име, което е свързано и с двата клуба.

Това е Георги Иванов-Геша, който е юноша на Спартак, но с екипа на Левски постигна най-големите си успехи в кариерата, след като стана два пъти шампион и веднъж носител на Купата на страната.


Георги, има ли фаворит за мача на стадион „Спартак“ в събота?

– По принцип Левски е фаворит във всеки мач, но в този сякаш фаворит няма, предвид местата на двата отбора в класирането, представянето им и домакинството на Спартак. Мисля, че ще се получи равностоен двубой, в който Левски ще има минимално предимство с оглед на ситуацията в Спартак през тази седмица, но и домакините също ще имат своите шансове.

Очаквате ли двата отбора да атакуват или ще бъдат по внимателни и ще се дебнат?

– Предполагам, че Спартак ще е по-предпазливият, докато Левски ще е по-атакуващият, тъй като Левски разчита винаги на атаката си. Силата на Спартак е в добрата защита, бързите контраатаки и бързото преливане, а при Левски е обратното – отборът атакува и се стреми да доминира, така че ще бъде интересно кой измежду тези двата тима с различни стилове ще победи.

Левски в последните си две срещи вкара само един гол, след като в първите четири порази вратите на съперниците 15 пъти. Може ли да говорим за проблем в атаката?

– Вижте, понякога има психологически моменти, които нарушават връзките между полузащитниците и атаката, и не всичко е идеално. Иска се повече импровизация в атака, но невинаги това може да се случи. Аз обаче съм убеден, че Левски и занапред ще намира своя път към гола и ще успява.

Как виждате „сините“ от началото на сезона?

– Виждам ги доста по-променени от миналата година, тъй като подходът и вижданията на Николай Костов и Станислав Генчев са различни. Генчев залага на директен футбол и с бързо превземане на пространствата неговите играчи да стигат до противниковата врата. Докато Ники, като фен на Барселона, държеше на повече подавания, и някой път се изтърваха моментите за бързи атаки и красиви голове. Този стил обаче – бързи атакаи и намиране на празни пространства, се харесва на хората и е добре за футбола и Генчев.

Къде има резерви Левски?

– Задължително трябва да подобри играта си в защита, защото досега се разминава на косъм да получава повече голове. С представянето си в дефанзивен план Левски създава предпоставки за опасности пред вратата си и е въпрос на време, ако не вземе мерки, да има неприятности.

Възможно ли е този Левски да върне титлата на „Герена“ след 16 години?

– За хубавото на българския футбол ще е най-накрая да има друг шампион, тъй като не може толкова години да е само един. Трябва да има по-голяма борба за титлата, ако искаме футболът ни да върви напред. На този етап Левски и Лудогорец са фаворити за златото, но Левски с организацията, публиката, самочувствието, историята и традицията винаги е основен претендент за първото място. Що се отнася до Лудогорец, те бяха избягали напред, но смятам, че Левски вече ги настигна.

Били сте съотборник със Станислав Генчев, а после зная, че сте следили кариерата му. Какво мислите за него като треньор?

– Той е млад и перспективен треньор, и е добро момче. Има амбиции, характер и умения да води Левски нагоре, и оттук нататък зависи от него дали ще постига успехи. Синята общност сега е доволна, че Станислав се справя и се надява да продължава така, въпреки че дали един треньор ще е успешен, не зависи само от него.

Какво успя да промени Генчев за толкова кратко време в Левски, за да го изкачи на върха?

– Промени го с тренировъчния процес и идеи в тренировките, а не с безмислени упражнения и липса на идеи. Този целенасочен и правилно воден тренировъчен процес вече дава резултати и показва за пореден път, че футболът не е толкова сложна игра.

Какво са за Вас феновете на Левски?

– Когато аз играех за Левски, идваха по 20 000 – 30 000 на мач и това бе напълно в реда на нещата. Феновете на Левски винаги са били онзи стимул и допинг, от който футболистите са имали нужда. През годините те са давали сили на играчите и са бутали отбора напред. В момента също е така, тъй като видяме колко хора имаше в Разград и колко са на трибуните на „Георги Аспарухов“. Поколенията се сменят, но привържениците на Левски обичат отбора и го подкрепят безрезервно.

Г-н Иванов, през тази седмица Спартак се раздели с треньора си. Доколко това ще се отрази на играта му срещу Левски?

– Аз мисля, че Спартак ще е достатъчно мотивиран, след като постига страхотни резултати и надскача себе си в предварителните очаквания. Малко обаче излезе така, че Томаш иззе цялата слава за себе си и се омаложава труда и заслугата на играчите, които стигнаха дотук и взеха тези точки. Затова мисля, че срещу Левски футболистите ще искат да покажат, че те са спечелили тези точки, а не Томаш.

Според Вас, на какво се дължи силният старт на „соколите“?

– Мисля, че се получи желаната спойка между играчи и треньор още от първия кръг. Разбира се, в някои мачове Спартак имаше и късмет, но след това набра самочувствие и увереност, и се справя все по-добре.

Ще успее ли Левски да спре Ахмед Ахмедов, който в първите 6 мача вкара 6 гола и бе поканен в националния отбор?

– Изглежда, че Ахмедов е във формата на живота си, но нападателят се нуждае и от съотборниците си, нуждае се и от късмет. Досега всичко е на страната на Ахмедов, и той има енергия и заряд да продължава по същия начин. При всички положения Левски ще му обърне специално внимание, и със сигурност е анализирал силните и слабите му страни. За Спартак обаче няма да е добре, ако и в бъдеше разчита основно само на Ахмедов, както и на Вутов, които са вкарали головете в първите шест срещи, защото така рискува да се превръща в по-лесна плячка за противниците.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Кристиян Кюлюнков
Кристиян КюлюнковКристиян Кюлюнков е специализиран в анализите на различни букмейкъри. Има опит в залаганията и следи отблизо офертите на различните компании. В Нострабет се занимава с писане, оформяне и публикуване на експертни ревюта, както и работа по прогнозите и спортните новини.
Коментирай

Няма коментари.