Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Габриела Димитрова зарадва България с медал на Европейската купа

0
Габриела Димитрова
Снимки: БФДжудо, LAP.BG

Габриела Димитрова спечели бронзов медал на Европейската отворена купа по джудо в София. В малкия финал в категория до 52 кг състезателката на ЦСКА победи с ипон Сиана Бобровска (Великобритания).

Така една от най-талантливите български джудоки зарадва всички, дошли да подкрепят родните бойци в зала „Асикс Арена“. Шампионка на татамито днес пък стана Ивелина Илиева в горната категория на 57 кг. 

Габриела Димитрова

Нашето момиче започна с убедителни победи над представителки на Казахстан и Испания, съответно Аружан Йережепова и Лаура Гомес. На полуфинала беше спряна от италианката Кеня Перня, която спечели състезанието. 

За Габриела това е първи подобен успех пред родна публика. Тя отново затвърди, че е олимпийска надежда на България и взе важни точки за ранглистата. Както е известно, Европейската отворена купа е малко парченце от трънливия път към Париж 2024. 

Снимки: БФДжудо, LAP.BG

Габриела ДимитроваГабриела Димитрова
Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.