Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

ФИФА променя формата на следващото Световно

0

Съветът на световната футболна федерация ФИФА ще гласува днес промяна във формата на предстоящото Световно първенство по футбол през 2026 г., което ще се проведе в САЩ, Мексико и Канада. Това ще бъде първото Световно, в което участие ще вземат 48 държави вместо досегашните 32. Повечето отбори означава и повече групи и повече мачове.

Първоначално хората по високите етажи на ФИФА обмисляха Мондиалът да се проведе в 16 групи по 3 отбора, но това няма да се случи и групите ще бъдат 12, а в тях ще има 4 държави. Така вместо досегашните 64 мача ще има 104 двубоя, а самият турнир ще бъе с продължителност 39 дни.

В момента от ФИФА проучват възможността различните групи да играят в по-близки един до друг градове, за да се избегнат дългите пътувания между мачовете.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Лъчезар Тодоров
Лъчезар ТодоровЛъчезар е работил в няколко спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт.
Коментирай

Няма коментари.