Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Епохална битка: Махачев защити пояса в трилър с Волкановски

0
Ислам Махачев и Александър Волкановски
Кадър: ESPN+

Ислам Махачев победи Александър Волкановски и защити титлата на UFC в лека категория. Дагестанецът спечели мача след изиграването на пълни 5 рунда и единодушно съдийско решение (48-47, 48-47, 49-46).

Алекс, който е шампион в категория „перо“, показа страхотна воля за победа и малко не му достигна да зарадва екалтираната публика в Пърт, Австралия. Цялата зала беше пълна с негови сънародници, които го подкрепяха мощно в хода на всички 25 минути. 


Махачев очаквано се опитваше постоянно да пренесе боя в партер, но съперникът му демонстрира желязна воля и сериозни умения в защита. След тейкдауните Волкановски неизменно заемаше добра дефанзивна позиция. Освен, че не позволи на съперник да опита техника за отказване, именно австралиецът нанасяше повече удари от легнало положение. 


Разликата в размерите на двамата беше видима още от първата минута. Ислам беше по-мощният, а Алекс по-бързият. Волкановски няколко пъти разклати съперника с отлични удари, но и той отнесе тежки попадения в стойка. 


Бойците се поздравяваха за начало на всеки рунд и демонстрираха завидно спортсменство, с след края на вълнуващия мач се чуха призиви от победителя да насочим мислите си към трагедията в Турция и Сирия, където местното население изживя най-тежките земетресения от седем десетилетия. 


Загубата е първа за Алекс Волкановски от 10 години насам. Неговият съперник го измества от първото място в обединената ранглиста на UFC за всички килограми (pound for pound). 


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.