Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Емполи се подигра с жалък Ювентус

0
емполи ювентус
Снимка: БТА

Отборът на Емполи записа най-изразителната победа срещу Ювентус в историята си. Възпитаниците на Паоло Дзанети направиха и без това неприятния ден на „бианконерите“ още по-горчив, побеждавайки ги с категоричното 4:1 в мач от 36-и кръг на италианската Серия „А“. Отборът от централна Италия никога не беше вкарвал 4 гола на Ювентус и никога не го бе побеждавал с три гола разлика.

В минутите преди началото на двубоя стана ясно, че Апелативният съд в Италия отнема 10 точки от актива на „старата госпожа“, което означаваше, че шансовете за място в Топ 4 стават илюзорни. Вмсто обаче играчите на Юве да покажат професионализъм и да играят със сърце за „черно-бялата“ фланелка, те получиха звучен шамар от „сините“.

Домакините водеха с два гола още преди да се е преполовило първото полувреме. Франческо Капуто откри резултата в 18′ след точно изпълнена дузпа, а смао три минути по-късно Себастиан Луперто удвои преднината на домакините. Три минути след началото на втората част отново Капуто се озова в прегръдките на съотборниците си, вкарвайки за 3:0 след асистенция на Жан-Даниел Акпа Акпро.

Играчите на Ювентус, които отново не знаеха как да съставят сносна атака, успяха да върнат един гол в края на мача чрез резервата Федерико Киеза. Тосканци имаха последната дума в мача и оформиха крайния резултат в добаеното време на двубоя, когато друга резерва – Роберто Пиколи, оформи крайното 4:1. Дефанзивният подход на Масимилиано Алегри и неспособността да подреди играчите си за пореден път доказаха, че неговото място не е начело на Юве, а слуховете за раздяла след фиаското в Тоскана със сигурност ще се увеличат.

Емполи заема 14-а позиция във временното класиране с 42 точки, докато Ювентус остава на седмо място с 59 точки и няма шанс да играе в Шампионска лига през следващия сезон.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Лъчезар Тодоров
Лъчезар ТодоровЛъчезар е работил в няколко спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт.
Коментирай

Няма коментари.