ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Хърватия без проблеми срещу Турция

0
турция хърватия
Снимка: БТА

Националният тим на Хърватия спечели гостуването си на Турция с комфортното 0:2 в мач от втори кръг на Група „D“ от квалификациите за ЕВРО 2024 в Германия. Бронзовите медалисти от Световното в Катар не се стреснаха от атмосферата по трибуните в Бурса и изиграха много силно първо полувреме, в което предрешиха изхода на двубоя.

В герой за гостите се превърна полузащитникът на Реал Мадрид – Матео Ковачич, който отбеляза и двата гола в 20′ и в 45+4′, след две прекрасни асистенции на Марио Пасалич. През втората част избранниците на Щефан Кунц владееха инициативата и тръгнаха в масирани атаки, но така и не успяха да вкарат гол, който да върне поне малко интригата.

Играчите на Златко Далич заемат второ място във временното класиране в групата си с 4 точки, докато Турция се намира на трета позиция с 3 пункта.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Лъчезар Тодоров
Лъчезар ТодоровЛъчезар е работил в няколко спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт.
Коментирай

Няма коментари.