ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Кристиано донесе победата на Португалия в исторически за него мач

0
кристиано роналдо
Снимка: БТА

Суперзвездата на европейския футбол в последните 15 години Кристиано Роналдо за пореден път доказа, че годините му все още не могат да го спрат!

37-годишният португалец вкара единственото и победно попадение за „мореплавателите“ във визитата им на Исландия в мач от Група „J“ от квалификациите за европейското първенство в Германия догодина.

Срещата в Рейкявик бе историческа за Роналдо, тъй като той стана първият играч в историята на футбола, който записва 200 мача с националната фланелка на гърба си. Преди началото на двубоя ибериецът получи сертификат от Рекордите на Гинес за невероятното си постижение.

кристиано роналдо португалия

Исландия остана с човек по-малко в 81′ след втори жълт картон на халфа Уилъм Тор Уилъмсън.

Геният и хладнокръвието на нападателя на Ал-Насър блесна в 89′, когато резервата Гонзало Инасио свали с глава центрирана топка към Роналдо и от непосредствена дистанция голмайстор номер 1 на еврошампионите от 2016 г. не сбърка.

Така възпитаниците на Роберто Мартинес остават еднолични лидери във временното класиране с 12 точки след 4 мача с голова разлика 14:0. Исландия пък заема предпоследната 5-а позиция с 3 пункта на сметката си.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Лъчезар Тодоров
Лъчезар ТодоровЛъчезар е работил в няколко спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт.
Коментирай

Няма коментари.