ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Шампионска лига остава единственото спасение за Милан и Тотнъм

0
Милан
Снимка: БТА

Във вторник вечер започва елиминационната фаза на най-комерсиалния и елитен европейски клубен турнир. Тази вечер ще се изиграе първия осминафинал между шампионите на Италия и четвъртите в Англия. Милан е домакин на Тотнъм, а срещата на „Сан Сиро“ започва в 22:00 българско време.

Играчите на Стефано Пиоли завършиха на второ място в своята група „Е“ с 10 точки. „Росонерите“ спечелиха домакинствата си на Ред Бул Залцбург и Динамо Загреб, но загубиха у дома от Челси. В Италия головата разлика на градът от Милано е 7:3. През миналия сезон Милан спечели титлата на Италия, но отпадна още в груповата фаза на Шампионска лига. Майк Менян, Златан Ибрахимович, Алесандро Флоренци и Серджино Дест пропускат домакинството на Тотнъм.

антонио конте тотнъм

Възпитаниците на Антонио Конте финишираха на първо място в своята група „D“ с 11 спечелени точки. Лондончани  спечелиха само една от трите си визити в груповата фаза, побеждавайки единствено Олимпик Марсилия у Франция. „Шпорите“ загубиха от Спортинг Лисабон и направиха равен с Айнтрахт Франкфурт. През миналия сезон английският тим не успя да се класира за елиминациите. Юго Лорис, Райън Сесеньон, Пиер-Емил Хойберг и Родриго Бентанкур няма да могат да вземат участие в мача.

За последно двата тима се срещнаха в Шампионска лига на осминафинал през 2011-та, когато Тотнъм продължи напред след общ резултат 1:0 в двата мача.Двата отбора изиграха две приятелски срещи през 2015 и 2018, които бяха спечелени от Тотнъм.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Лъчезар Тодоров
Лъчезар ТодоровЛъчезар е работил в няколко спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт.
Коментирай

Няма коментари.