ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

България ще опита да спре Сърбия

0
Иван Дюлгеров
Снимка: БНТ

Отборът на България приема тази вечер лидера в групата Сърбия в четвъртата си европейска квалификация по пътя към Евро 2024. Двубоят започва в 21,45 часа на стадион „Хювефарма Арена“ в Разград и ще бъде ръководен от Крейг Поусън.

До този момент нашите имат само една точка и един вкаран гол и са на последното пето място. Те изгубиха от Черна гора у дома, а при гостуванията си отстъпиха пред Унгария и завършиха наравно с Литва. Сърбите пък взеха две победи от две срещи и водят в класирането, като се устремени да играят на първото си европейско след пауза от дълги години.

За „лъвовете“ този мач е решаващ, защото ако не го спечелят, на практика губят шансове за класиране на финалите. По традиция Младен Кръстаич ще направи няколко промени в състава, като в него може да включи Виктор Попов, Петко Христов и Андриан Краев, но се очаква да запази схемата 3-5-2.

В последния си двубой с литовците трикольорите създадоха достатъчно положения за гол, след като играха с човек повече 70 минути, но реализираха само едно от тях. Срещу съперник като Сърбия те могат да имат далеч по-малко ситуации и затова трябва да са концентрирани и ефективни в завършващата фаза.

Репрезентацията, водена от Драган Стойкович – Пикси, ще излезе без куп основни играчи, като Александър Митрович, Душан Влахович, Лука Йович, Алекса Терзич, Милош Велкович и Торино Неманя Радонич, но въпреки това ще гони максиума, за да запаи водещата си позиция с пълен актив от точки.

Евентуален състав на България: Иван Дюлгеров, Петко Христов, Валентин Антов, Илия Груев, Виктор Попов, Марин Петков, Ивайло Чочев, Андриан Краев, Кирил Десподов, Мартин Минчев, Спас Делев

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.