Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

България с първа победа на Европейското по волейбол във Варна

0
Пламен Константинов
Снимка: lap.bg

След фалстарта и загубата от Испания, мъжкият национален отбор на България взе първата си победа на Европейското първенство във Варна. Пред 5100 зрители в зала „Конгресна“ на Двореца на културата и спорта състезателите на Пламен Константинов надделяха срещу Финландия с 3:1 (28:26, 27:25, 15:25, 25:16) във втория си мач от Група „В“.

Най-полезни за България бяха Цветан Соколов – 4 блока, 1 ас и 53 процента ефективност в атака и Денис Карягин – 2 блока, 1 ас и 52 процента ефективност в атака.

Така „лъвовете“ са с 1 победи, 1 загуба и 3 точки в актива си, с колкото е и Финландия.

Следващата среща на България е срещу коравия тим на Украйна, който днес допусна втора загуба след малко изненадващо поражение от Хърватия с 2:3. Двубоят е в събота от 20,30 часа.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.