ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

България се готви с 19 национали преди ЕвроВолей 2023, Соколов се завръща

0
Мъжки национален отбор по волейбол
Официален сайт на БФ Волейбол

Националният отбор на България по волейбол за мъже започна с подготовката си за Европейското първенство, което стартира на 28 август и ще приключи на 16 септември. Предстоящото участие на шампионата е още по-значимо за нас, тъй като ще бъде пред родна публика. Град Варна е един от домакините на надпреварата на Стария континент.

Националите се събраха за първа тренировка в четвъртък, 20 юли, като заниманието бе във фитнес. Селекционерът Пламен Константинов повика 19 състезатели. Бронзовият медалист от Световното първенство за младежи до 21 години Александър Николов ще се включи от понеделник, а в състава попадна и диагоналът Цветан Соколов, който пропусна мачовете от Лигата на нациите.

В първите 10 дни от подготовката „лъвовете“ ще бъдат в София и ще наблегнат на физическата подготовка, като ще имат и занимания по лека атлетика на стадиона в НСА. От 30 юли подготовката ще продължи във Варна, където ще се проведе и нашата група на ЕвроВолей 2023. В морската столица ще се състоят две контролни срещи – срещу Белгия и срещу клубния отбор на Константинов – Локомотив Новосибирск.

България е в Група „В“ на Европейското първенство, а срещите ще се проведат в Двореца на културата и спорта във Варна. Първият мач е на 29 август срещу Испания. Следващите срещи от груповата фаза са срещу Финландия (31 август), Украйна (2 септември), Хърватия (3 септември) и Словения (5 септември). Всички двубои на българския национален отбор са с начален час 20:30.

Разширен състав на националния отбор за мъже:

Разпределители: Георги Братоев, Георги Сеганов, Делчо Раев

Диагонали: Димитър Димитров, Цветан Соколов

Посрещачи: Александър Николов, Аспарух Аспарухов, Денис Карягин, Валентин Братоев, Мартин Атанасов, Николай Пенчев

Централни блокировачи: Алекс Грозданов, Илия Петков, Николай Колев, Стефан Чавдаров, Светослав Гоцев

Либеро: Мартин Божилов, Теодор Салпаров, Симеон Добрев

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.