Betano Вземи бонуса
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Прекрасно! „Лъвиците“ вече се класираха за ЕП през 2026-а

0
Женски национален отбор по волейбол
Снимка: Facebook.com/Bulgarian Volleyball Federation

Националният отбор на България по волейбол за жени получи страхотна новина, след като се класираха за Европейското първенство през 2026-а година след успеха си на осминафиналите срещу Словакия в неделя вечер, обявиха от федерацията.

Причината за това е, че всички участници на четвъртфиналите вече получават привилегията да не минават през квалификациите. В момента България е на 15-ото място в световната ранглиста на FIVB. Прогресът е с две позиции спрямо края на Лигата на нациите благодарение на петте победи на италианска земя. Съперникът ни Нидерландия е на девето място. Лидер в световната ранглиста е Турция, следвана от Италия и САЩ.

От родната федерация пишат, че по решение на FIVB мондиалите ще се провеждат на всеки две години. Поради тази причина следващият шампионат на Европа ще е през 2026-а година, а не 12 месеца по-рано, но все още не е определен домакинът или домакините на следващото първенство.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.