Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

България научи евентуалния си съперник за 1/4-финалите на ЕП, ако отстрани Франция

0
Словения - България
Снимка: LAP.bg

Българският национален отбор по волейбол ще се изправи срещу победителя от мача между Хърватия – Румъния, ако отстрани Франция на 1/8-финалите на Европейското първенство по мъже. Това стана ясно след изиграването на всички двубои от груповата фаза на туррнира.

Българските национали завършиха на четвърта позиция в Група „В“ с 6 точки (2 победи, 3 загуби). Франция пък стана победител в Група „D“ с 12 точки (4 победи, 1 загуба).

В останалите 3 срещи във Варна ще се срещнат Хърватия и Румъния (вторият в Група „В“ срещу трети в Група „D“), Словения и Турция (победителят в Група „В“ срещу четвъртия в Група „D“), както и Португалия и Украйна (вторият в Група „D“ срещу третия в Група „В“).

Така, ако България се справи с олимпийския шампион от Токио 2020 Франция, то на 1/4-финал във Варна възпитаниците на Пламен Константинов ще срещнат победителя от двубоя Хърватия – Румъния.

На 1/8-финалите в италианския град Бари пък ще се срещнат Италия и Северна Македония (Лидерът в Група „А“ срещу четвъртия в Група „С“), Нидерландия и Германия (втори в група „С“ срещу трети в група „А“), Полша и Белгия (лидерът в Група „С“ срещу четвъртия в Група „А“), както и Сърбия и Чехия (вторият в Група „А“ срещу третия в Група „С“).

България се изправя срещу Франция в петък, 08.09, от 20:30 часа в зала „Конгресна“ на Двореца на културата и спорта в морската ни столица.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.