Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

България излезе от групата си на Европейското първенство

0
Испания - България ЕвроВолей 2023
Снимка: LAP.bg

България се класира за осинафинал на Европейското първенство, на което е домакин и Варна. Сблъсъкът между Украйна и Финландия се разви по възможно най-добрия за нас сценарий – в пет сета. Украйна победи с 3:2 и така скандинавците отпадат.

Последната ни среща от груповата фаза срещу Словения вече няма как да ни изхвърли от турнира дори и при загуба с 0:3. Украйна ще играе с Испания за четвъртото място, гарантиращо класиране във фазата на елиминациите. Трябва обаче да постигне чиста победа. Ако спечели само с 3:2, ще остане с пет точки – поне една по-малко от нас и две по-малко от иберийците.

Ако завършим на трето място в групата и се класираме на четвъртфинал, то тогава в Двореца на спорта във Варна отново бихме играли с победителя от нашата група. При положение че сме втори и продължим още напред, вероятно ще се изправим срещу един от големите фаворити – Франция.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.