ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Брайтън се класира за 1/4-финали във ФА Къп за пръв път от 2019

0
брайтън хоув албиън стоук сити
Снимка:БТА

Отборът на Брайтън Хоув&Албиън е първият 1/4-финалист в тазгодишното издание на турнира за Купата на ФА. „Чайките“ отстраниха втородивизонния Стоук Сити с 1:0 като гост и ще бъдат сред Топ 8 за пръв път от 2019-та, когато отпаднаха на полуфинал от Манчестър Сити.

Единственото попадения за възпитаниците на Роберто Де Зебри отбеляза ирладеца Еван Фъргюсън в 30-ата минута след асистенция на Каору Митома. Това бе пети гол за Фъргюсън от началото на сеозна във всички надпревари.

Жребият за 1/4-финалите ще бъде теглен след в сряда изиграването на последния мач от осминафиналите между Шефилд Юнайтд и Тотнъм. Следващият кръг е предвиден за 18-и март, а достигане до полуфинал ще гарантира на всеки отбор 450 000 паунда от общия награден фонд.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Лъчезар Тодоров
Лъчезар ТодоровЛъчезар е работил в няколко спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт.
Коментирай

Няма коментари.