ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Ботев Пловдив и ЦСКА опряха до Купата за своя мач на сезона

0
ЦСКА - Ботев Пловдив
Снимка: БТА

Ботев Пловдив посреща ЦСКА в мач-реванш от турнира за Sesame Купа на България. Двубоят между „канарчетата“ и „червените“ е с начален час 18:45 в сряда, 1 май. Традиционно „Диема Спорт“ ще излъчва полуфиналната битка за Купата, която обещава да е много интересна.

Пловдивчани имат аванс от един гол след първата среща. На Националния стадион „Васил Левски“, където домакинства столичният гранд, Уме Емануел направи разликата в първата среща. Тогава Стамен Белчев дебютира начело на „армейците“ в своя трети период.

Сега стадион „Христо Ботев“ ще приеме Ботев и ЦСКА с много нажежена атмосфера. 18-хилядното съоръжение ще е пълно до краен предел, а секторът за гости излезе извън пределите си още преди няколко дни. Футболен празник ще има, това е ясно. За някои по-голям, за други по-малък – само един може да продължи.

Ентусиазмът и в двата тима е огромен, макар да има и лека горчилка от назначението на Волен Чинков за главен съдия. В Ботев се наслаждават на дните си под ръководството на Душан Керкез, а от клуба обявиха, че ще оповестят голяма новина току преди мача с ЦСКА. На свой ред при „червените“ отново е интересно, дори повече от обикновено. Преди часове се разбра, че Гриша Ганчев излиза официално от 31-кратните шампиони.

Управленските страсти ще отстъпят място на футболните такива след около 24 часа.

„Жълто-черният“ лагер

Въпреки загубата от Славия в шампионата, Душан Керкез няма много поводи за тревоги. Самуел Акере изтърпя своето наказание срещу „белите“, но в мача с ЦСКА ще снове по крилото. Ивелин Попов изтърпя санкцията си през миналата седмица, игра в мача от първенството и вероятно ще стартира от първата минута и за Купата.

Дълготрайно аут е голмайсторът Георги Николов. Зимното попълнение вероятно няма да играе повече през 2024 година. Затова стартираха и трансферните спекулации, че Ботев Пловдив търси нов нападател. Такъв в радара на тима е попаднал в Хърватия – Филип Чуич от Хайдук Сплит.

Още една добра новина за Ботев в кадрови аспект е картотеката на Нехемие Кинтунту. Офанзивният футболист ще може да вземе участие в полуфиналния реванш след цялата неразбория с документите му, точеща се от зимата насам.

Душан Керкез
Старши треньорът на Ботев Пловдив Душан Керкез (Снимка: БТА)

Неяснотите при „канарчетата“ са свързани само с новия договор на старши треньора Душан Керкез. Наставникът прави фурор в Пловдив и има всички шансове да извоюва евроквота за отбора, но нов договор засега няма. Директорът Артур Платек пък заяви, че контрактът ще бъде обсъждан в края на сезона и след равносметка на постигнатото.

„Червеният“ лагер

Пак ще го кажем – при ЦСКА винаги е интересно. Пролетта е вълнуваща за „червените“ на и извън зеления килим – след треньорската смяна, сега има и такава на собствеността. Фондът, който до момента държеше 40% от акциите на тима, вече е мажоритарен собственик, взимайки 40-те процента на Гриша Ганчев. 20% остават символично за Христо Стоичков.

Около 31-кратния шампион се завъртяха редица имена за директорски и други постове. Димитър Бербатов, Стилиян Петров, Лъчезар Танев, Любослав Пенев, Михаил Александров, ще има и други, със сигурност. Но на преден план е мачът с Ботев за Купата и остатъка от сезона. Реформите – през лятото.

ЦСКА ще излезе за своя мач на сезона без единствения си централен нападател Фернандо Каранга. Ексцентричният бразилец си изкара глупав жълт картон заради необмислен жест към агитката на Левски.

Фернандо Каранга ЦСКА
Каранга често си изкарва лесни картони (Снимка: БТА)

С контузия е още Иван Турицов, който по всяка вероятност няма да играе на „Колежа“. Всички останали футболисти са на разположение за Стамен Белчев. Хасковският специалист отново влезе в сърцата на феновете, разбивайки Левски с 3:1 във Вечното дерби само преди няколко дни. За Белчев единственото главоболие изглежда позицията на нападателя, където няма изявен голмайстор и ще се наложи вътрешно разместване. Останалото в очите на наставника вероятно ще е непрестанни атаки и топене на „жълто-черния“ аванс от един гол.


Прогноза: двата отбора да отбележат попадение в мача.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.