Betano Вземи бонуса
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Боец на Вокил: Изкарах финал със счупена ръка, за да стана шампион

0
Ник Димитров
Снимки: "Вокил"

Един от титулуваните бойци на варненския клуб „Вокил“ – Николай Димитров, спечели поредната си шампионска титла на ринга, но за първи път му се наложи да се бие за златото със счупена ръка почти през цялото време на финала. В категория до 75 кг при мъжете Николай все пак успя да спечели по точки срещу представителя на домакините от „Шуменска крепост“ Хасан Алпер и стана първи в стил лоу кик. Личен треньор на шампиона е Петър Петров.


„Белята стана в първите 30 секунди на първия рунд. Ударих го силно в главата и след удара нещо се размърда в дясната ми ръка. В следващите секунди усещах силна болка, но на почивката не съм си и помислил да се отказвам, тъй като все пак това бе финал. Отделно треньорът ми Петър Петров ме бе подготвил отлично и беше избрал правилна стратегия и не исках да го предавам“, каза за Nostrabet Димитров.

„Във втория рунд болките ставаха по-остри, но когато рундът свърши, си казах: Какво толкова, остават 3 минути, ще издържа. В един момент успях да го уцеля здраво и той направи движение назад. Тогава бе моментът да го довърша, но с тази болна ръка нямаше как да нанеса серия от удари. С оглед моето положение се налагаше след даден удар да изчакам секунди болката да се притъпи, за да ударя отново. Имах чувство, че кокалчето ми на китката се е дръпнало назад, но добре, че всичко приключи благополучно“, допълни Николай.

„След като се върнахме във Варна ми направиха снимка, която потвърди опасенията, че имам фрактура на китката. Претърпях операция и ми гипсираха ръката, и тя ще остане в гипс един месец. Съжалявам, че това се случи, тъй като планирах да изляза на международния ринг, но сега трябва да изчакам и този сезон да се концентрирам изцяло върху срещи от родните първенства и турнири във всички стилове“, каза още 20-годишният Николай Димитров.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.