ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Благосклонен жребий за Григор Димитров в Марсилия

0
Григор Димитров
Снимка: Twitter

Григор Димитров е в страхотна форма в последния месец. Българинът напълно заслужено се класира и за полуфиналите в Ротердам, където след броени часове ще излезе на корта срещу руснака Даниил Медведев.

Хасковлията заяви участие на ATP 250 турнира във френския град Марсилия, където за последно игра преди цели 12 години. Българинът няма особено добри спомени от града на Френската ривиера, защото не е печелил при двете си появи там.

Сега обаче, Григор е поставен под номер 4 в основната схема. Преди броени минути организаторите на турнира съобщиха и жребия за надпреварата.

Димитров ще стартира кампанията си директно от втория кръг на надпреварата, където го очаква сблъсък с един измежду Елиас Имер и тенисист, преминал през квалификациите. Единствената среща между нашия сънародник и шведа датира от 2013-а година, когато Гришо обръща 17-годишния тогава Имер. 

Първият сериозен тест за Григор се очаква да бъде в четвъртфиналите, защото там е възможно да се изправи срещу Марк-Андреа Хюслер, който спечели титлата на Sofia Open. Във фазата на полуфиналите пък е възможно да видим нов сблъсък между Григор Димитров и Хуберт Хуркач. В тази част на схемата е и добре познатият белгиец Давид Гофен.

Другата половина е не по-малка интересна, тъй като в нея са Яник Синер, Алекс де Минор, Стан Вавринка и Ришар Гаске.

 

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.