ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Безапелационно: Везенков е баскетболист номер 1 на България

0
Александър Везенков
LAP.bg

Националът на България Александър Везенков беше отличен и с наградата за най-добър роден баскетболист. Той заслужи признанието на традиционната церемония за отличаване на лауреатите на Българска федерация по баскетбол.

Везенков бе избран единодушно със 100% от гласовете. Той по обясними причини не можеше да присъства на церемонията лично, тъй като се готви със своя Олимпиакос. Той печели тази награда за трети път в кариерата си след 2019 и 2021 година.

През 2022 година Везенков стана MVP на всеки един турнир в Гърция с клуба си, а сега е напът да стане и MVP на Евролигата.

През миналата година Александър Везенков бе избран и за Спортист номер 1 на България. Това е огромно постиежение, тъй като се случва на баскетболист едва за втори път в 65-те издания на анкетата.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.