ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Нова порция пет мача във Висшата лига, фаворитите за титлата се завръщат в действие

0
Ливърпул - Нюкасъл Юнайтед
Снимка: БТА / BTA

Този уикенд предстои втората част от 21-я кръг на английската Висша лига. Миналата седмица се изиграха пет двубоя, а сега предстоят още толкова.

Сега началото ще бъде дадено от лондонското дерби между Арсенал и Кристъл Палас, като тимът на Микел Артета ще опита да прекъсне серията от три поредни мача без победа във Висшата лига. Брентфорд приема Нотинам, като двата отбора са съседни в класирането и ще опитат да не бъдат въвличани в битка за оцеляване през настоящата кампания. Шефилд Юнайтед има трудната задача да спре високо летящия Уест Хем, който се е прицелил в топ 6. Двата отбора имат коренно различни цели през настоящия сезон, но са готови за битката помежду си. Ливърпул ще опита да се откъсне още повече на върха, като гостува на Борнемут, който се намира в страхотна форма. Кръгът завършва с домакинството на Брайтън срещу Уулвърхемптън, където „чайките“ ще искат да продължат добрата си серия от три мача без поражение в лигата.

ТУК може да видите анализ на всичко, което се случи в първите пет мача от кръга, а сега ще разгледаме детайлно и втората порция двубои тази седмица!

Арсенал – Кристъл Палас, 20.01 (събота), 14:30 часа

Арсенал се намира в слаба форма, като „артилеристите“ нямат победа вече в 4 мача във всички турнири. Трудностите на тима на Микел Артета са главно свързани с отбелязването на попадения, като там отсъства типичен голмайстор, което създава проблеми при реализирането на добри създадени шансове. „Артилеристите“ са с втората най-добра защита в първенството, допускайки едва 20 попадения в 20 мача, като единствено Ливърпул има по-добри показатели. Фабио Виейра и Юриен Тимбер са аут поради контузии, докато Мохамед Елнени е с националния отбор. До последно под въпрос ще са Габриел Жезус, Олександър Зинченко и Томас Партей.

Кристъл Палас не е постоянен в изявите си, но за момента е на цели пет точки от опасната зона. Проблемът за тима на Рой Ходжсън са гостуванията, като вече нямат победа в пет поредни визити във всички турнири. Палас е с третото най-лошо нападение в лигата, като има едва 22 отбелязани гола, като само Бърнли и Шефилд имат по-малко. Аут за двубоя с Арсенал поради контузии ще са Шейк Дукуре, Майкъл Олис, Роб Холдинг и Джоел Уорд, а Джордан Аю е с националния отбор.

Арсенал е абсолютен фаворит в сблъсъка, като букмейкърът Sesame дава коеофицент за победа на домакините от 1.28 срещу 10.99 за Палас. Равенството е определено на 5.55. В сблъсъка се очаква да има и попадения, така че коефицентът за над 2.5 гола от 1.80 също е примамлив вариант.

Брентфорд – Нотингам Форест, 20.01 (събота), 19:30 часа

Брентфорд е в най-слабата форма в дивизията, като има едва една победа в последните си 10 мача във всички турнири. Треньорът Томас Франк е под сериозно напрежение и евентуално поражение може да коства работата му начело на тима. „Пчеличките“ са само на три точки от опасната зона, като този мач е шанс да се отдалечат от нея. Аут за двубоя ще са Кевин Шаде, Аарън Хики, Рико Хенри, Брайън Мбемо и Кристиан Ньоргард, които лекуват контузии. Саймън Годос и Йоан Уиса са с националния отбор, докато Айвън Тони изтърпява наказание.

Нотингам е колеблив, но постигна много важни победи в последните си два мача във Висшата лига, успявайки да надделее над Нюкасъл и Манчестър Юнайтед, вкарвайки цели пет гола. Форест страда от липсата на попадения, но също така е и замесен в нарушаване на правилата за финансова устойчивост, което може да доведе до отнемане на точки за клуба – нещо, което със сигурност притеснява привържениците на тима. Аут за двубоя са Фелипе и Тайво Авонии, които лекуват контузии, докато Ола Айна, Вили Боли, Шейку Куяте, Муса Ниакате, Серж Орие и Ибрахим Сангаре са с националния отбор. До последно под въпрос ще са Дивок Ориги и Антъни Еланга.

Коефициентът за успех на Брентфорд, според Sesame, е 1.84, а този за Нотингам – 4.13. Ставката за равенство е определена на 3.75.

Шефилд Юнайтед – Уест Хем Юнайтед, 21.01 (неделя), 16:00 часа

Шефилд се е запътил с пълна сила обратно към Чемпиъншип, тъй като тимът има само една победа в последните си 10 мача във Висшата лига. „Остриетата“ са с най-слабото нападение, отбелязвайки едва 15 гола, като имат и най-лошата защита, допускайки фрапиращите 49 попадения в собствената врата в едва 20 мача. Шефилд има спешна нужда от точки, тъй като тимът разполага само с 9 в актива си и е на цели 8 от спасителната зона. Аут за двубоя ще са Крис Башъм, Том Дейвис, Даниел Джебисън и Джош Игън, които лекуват различни травми, а Ясер Ларуси е с националния отбор.

Уест Хем отпадна от ФА Къп, но е с едва една загуба във Висшата лига от ноември месец насам. Тимът на Дейвид Мойс направи страхотни победи над Манчестър Юнайтед, Арсенал и Тотнъм, допускайки общо един гол във всички тези двубои. „Чуковете“ впечатляват със своята ефективност и са на 6-о място във Висшата лига, като има страхотен баланс между тяхната защита и отбрана. Ключовата фигура е Джаръд Боуен, който има 11 гола до момента в лигата. Двубоя ще пропуснат Михаел Антонио, Пабло Форналс и Лукаш Пакета, които са контузени, а Найеф Агер и Мохамед Кудус са с националните си отбори.

Победата за Шефилд е определена на 3.40, докато тази за Уест Хем – 2.16, според Sesame. Букмейкърът дава коефицент за равенство в двубоя също от 3.40.

Борнемут – Ливърпул, 21.01 (неделя), 18:30 часа

Борнемут е една от приятните изненади за сезона. Мнозина очакваха отборът да е замесен в битка за оцеляване, но в момента се намира на 12-а позиция и е на 7 точки от топ 7, като има и два мача по-малко. „Черешките“ имат само три загуби през този сезон като домакин – от Тотнъм, Арсенал и Уулвс, като определено противниците им играят трудно на „Виталити“, който е един от най-малките стадиони. Над всички за Борнемут е Доминик Соланке, който има цели 12 гола във Висшата лига и впечатлява от началото на кампанията. Аут за мача ще са Тайлър Адамс, Лойд Кели, Милош Керкез и Райън Фредерикс, които лекуват различни контузии, докато Антоан Семеньо и Данго Уатара са с националните си отбори.

Ливърпул е в страхотна форма, като има само едно поражение във Висшата лича от началото на сезона. Тимът на Юрген Клоп все още се бори на 4 фронта, но успя да вземе глътка въздух, като няма мач от 10-и януари. Мърсисайдци са първи в класирането и могат да се откъснат на цели пет от преследвачите си. „Червените“ са с най-добрата защита в лигата, допускайки само 18 гола в 20 мача, а Мохамед Салах впечатлява със своите 14 гола и 8 асистенции, макар и да няма да е на разположение на Клоп и компания. Аут за сблъсъка ще са Трент Александър-Арнолд, Жоел Матип, Андрю Робъртсън, Стефан Байчетич, Тиаго, Доминик Собослай и Костас Цимикас, които са контузени, а Ватару Ендо и Мохамед Салах са с националните си отбори.

Букмейкърската къща Sesame гласува доверие на Ливърпул за победа с коефициент от 1.67, докато този за Борнемут е 4.38. Равенството е оценено на 4.42.

Брайтън & Хоув Албиън – Уулвърхемптън Уондърърс, 22.01 (неделя), 21:45 часа

Брайтън е в невероятна домакинска форма, като тимът има само две поражения у дома във всички турнири от началото на сезона. „Чайките“ имат трудности през този сезон, но продължават да впечатляват с играта си под наставленията на Роберто де Дзерби. Брайтън е считан за един от отборите, които най-добре изнася топката в световния футбол, като тимът практикува агресивен и атакуващ стил. Жоао Педро е топ голмайсторът на отбора със седем попадения от началото на сезона. При евентуална победа „чайките“ ще са на едва четири точки от топ 4.

Уулвърхемптън също е в добра форма, като „вълците“ са непобедени в последните си пет мача във Висшата лига. Отборът от „Молиню“ вече изненада някои от топ отборите, като победи Челси, Тотнъм и Манчестър Сити и определено не е лесен за пречупване. Уулвс може се озове дори на 7-а позиция при евентуална победа, като тимът рязко може да бъде въвлечен и в борбата за местата, даващи право на участие в европейските клубни турнири. Ключовата фигура за „вълците“ е Хи-Чан Хуан, който има 10 гола и 3 асистенции, но няма да може да играе, тъй като е с националния си отбор.

Определено Sesame смята, че Брайтън е фаворит и му дава коефицент за успех от 1.63 срещу 4.85 за Уулвс. За равенство букмейкърът отчита 4.27 като коефициент.

Във вторник очаквайте коментар на всичко най-интересно от мачовете във Висшата лига през уикенда!

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.