Бонус
без депозит
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
Бонус
без депозит
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Ампутираха двата крака на олимпийски шампион

0
Роман Костомаров
Снимка: Twitter

Ужасна новина във фигурното пързаляне. Двата крака на олимпийския шампион в танцовите двойки Роман Костомаров са бил ампутирани, след като златният медалист от Торино 2006 е в болница от началото на годината заради пневмония.

На 10 януари Илия Авербух разкри, че Костомаров е в реанимация, а по-късно стана ясно, че шампионът е в тежко състояние и се намира в медикаментозна кома. Костомаров бе поставен на изкуствено дишане, но на 24 януари това вече не беше необходимо. Той обаче имаше сепсис и проблеми с кръвообръщението.

„За съжаление и двата му крака трябваше да бъдат ампутирани. Операцията премина без проблеми и като цяло тялото се възстановява. Сега лекарите се борят да спасят ръцете му. Роман е в съзнание. Общото му състояние се подобрява, но той продължава да бъде в интензивно отделение под постоянното наблюдение на лекарите“, заяви източник на ТАСС.

45-годишният Костомаров спечели златен медал на зимната Олимпиада в Торино с Татяна Навка. Двамата са още двукратни световни и трикратни европейски шампиони, както и победители във финала на серията Гран При.

Видяно 40 пъти

Автор

Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.