ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Алкарас отвя Зверев и си осигури 1/2-финал на US Open срещу Медведев (ВИДЕО)

0
Карлос Алкарас
Снимка: БТА / BTA

Световният №1 в мъжкия тенис – Карлос Алкарас, се класира за ½-финалите на последния за годината турнир от Големия шлем – US Open, след като не остави шансове на германеца Александър Зверев и го победи с 6:3, 6:2, 6:4 за два часа и 30 минути игра.

По този начин Алкарас ще се изправи в битка за финала срещу третия поставен в схемата Даниил Медведев от Русия, който преодоля своя сънародник Андрей Рубльов в сряда.

Първият сет беше решен от само един пробив, който дойде в осмия гейм, с който испанецът поведе с 5:3. Точно в предишния гейм палачът на Григор Димитров в турнира пък пропусна две възможности да вземе подаването на съперника. В крайна сметка Алкарас затвори частта с 6:3.

Вторият сет беше дори по-убедителен за лидера в световната ранглиста, който направи два побива – в третия и седмия гейм, за да затвори спокойно и тази част с 6:2.

В последния трети сет Зверев пропусна нови три възможности за пробив във втория и четвъртия гейм, преди Алкарас да вземе подаването на германеца в деветия гейм и да поведе с 5:4, а след това на свой сервис затвори и мача.

Испанецът завърши срещата с три аса и пет двойни грешки, докато германецът се отчете с 6 директни точки от сервис и 4 двойни грешки. Алкарас пък оползотвори и петте си възможности за пробив, докато Зверев не успя в нито едни от четирите си шанса. Първата ракета на Германия имаше предимство във вкарания първи сервис и уинърите – 6:5, но в останалите компоненти Карлито го превъзхождаше, включително спечелени точки на първи и втори сервис.

„Помня последния път, когато играх срещу Зверев в Мадрид и загубих. От една страна е тъжно, защото се срещаме толкова рано в турнира. Но пък да го видя на Големия шлем срещу мене е истинско удоволствие. Знам, че му беше трудно, но той работи здраво“, похвали съперника си Алкарас след края на срещата.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.