Спортни залози

Спортните залози имат богата история. Те са се появили на бял свят, за да дадат възможност на хората, да спечелят пари от познаването на крайния завършек на дадено спортно състезание. С течение на времето залаганията стават най-разнообразни. Играчите могат да залагат не само за това кой отбор или играч ще спечели събитието, но и как ще се развият нещата в дадено първенство или турнир. Популярни стават залозите и за точен резултат, брой голове и прочие.

залози на спортни срещи

Напоследък, когато се говори за спортни залози, си правим асоциация със сайтовете на различните букмейкъри. Много играчи предпочитат именно интернет, за да залагат на любимите си спортове. Всеки един сайт дава специални опции и бонуси за клиентите си, така че те да се чувстват комфортно залагайки онлайн. Ако пък сте от тези, които не си падат по съвременните технологии, можете да посетите наземните букмейкърски пунктове за залози.

Кои са спортовете, на които най-често се залага?

Всички пълнолетни играчи могат да правят спортни залози на десетки видове спортни игри. Букмейкърите предлагат различни спортове, на които да залагате, но ние ще ви представим 15 от най-известните спортни събития предпочитани от хората в България и други части на света.

 1. Футбол – без никакъв спор ще кажем, че това е най-известния спорт за залагания. В наши дни милиони играчи по цял свят правят футболни залози, за да се докоснат до големите печалби. Освен крайния изход, може да предвидите точния резултат в мача, броя на корнерите, кой ще вкара първи гол, хендикап и десетки други атрактивни пазари.
 2. Волейбол – този спорт също стана известен сред почитателите на спортни залози. В букмейкърските сайтове имате опциите да прогнозирате крайния резултат, кой отбор ще победи в различните геймове, хендикап и още куп предложения.
 3. Баскетбол – това е един от спортовете, за които има най-голям брой залози. Големият брой първенства, Шампионската лига, Евролигата и Националната Баскетболна Асоциация са обект на множество предвиждания с цел печалба. Букмейкърите се стремят да предоставят куп опции за залагания, така че да ви бъде приятно, когато играете някой от мачовете.
 4. Хокей на лед – хокеят има много общи неща с футбола. И при него присъстват множество пазари като краен резултат, резултат на полувремето, голмайстор, край на дадена част и така нататък. Има много играчи, които следят и залагат на хокейните срещи от големите първенства.
 5. Тенис – вън от всякакво съмнение, на тенис се залага много редовно, заради страхотните възможности за печалба. Много клиенти на букмейкърите правят тенис залози, като играят срещите от известните турнири в световен мащаб. В интернет и медийното пространство се намират голям брой прогнози за тенис мачове, така че имате голям шанс да спечелите.
 6. Конни надбягвания – състезанията на хиподрума предизвикват интерес у почитателите на спортни залози от десетки години насам. Коефициентите при тях са много високи, което е една добра възможност да спечелите големи суми, дори с по-малък паричен залог. Разбира се, изненади и в този спорт не липсват, което значи, че трябва да го познавате в детайли.
 7. Надбягвания с хрътки – това интересно спортно събитие нашумя напоследък в България. Надбягванията с хрътки не са традиционен спорт за балканите, но пък определено привличат вниманието заради стабилните коефициенти и емоцията, която изпитват феновете на залози.
 8. Бокс – той е короната на спортните залагания. Хора от всякакви възрастови групи правят залози на бокс, за да се опитат да спечелят добри пари. В случай, че желаете да постигнете успехи се налага да се поинтересувате от моментното състояние на боксьорите, техните амбиции и желания. Тук също не можем да се оплачем от липсата на високи коефициенти.
 9. Ръгби – макар и не толкова популярно у нас, ръгбито има свои привърженици. Последните правят залози в специализираните сайтове и често постигат добри резултати. Тази спортна игра е по-трудна за предвиждане, но ако я наблюдавате внимателно, ще имате шанс за успехи.
 10. Американски футбол – залозите за Американски футбол са известни в цял свят. Има играчи, които инвестират доста стабилни пари за залагания на отбори и победители в конкретни лиги. У нас този спорт стои на по-заден план, въпреки че съществуват кандидати за залагания. Потребителите залагат на различни пазари като брой точки, победител на полувремето, точен резултат и много други.
 11. Голф – букмейкърите ви дават възможността да покажете какви са ви познанията върху тази толкова гледана и харесвана игра. Залозите за голф са ежедневие на Запад, но и по нашите географски ширини не липсват запалянковци на спорта, който носи наслада и добри печалби.
 12. Снукър – един от предпочитаните спортове за залози на живо. Играчът може да предвиди кой ще спечели конкретен мач или цял турнир. Освен това може да прогнозирате конкретния брой точки и развитието на срещите. Снукърът е любима игра на много български потребители.
 13. Зимни спортове – ако сте почитател на зимните спортове, то в известните сайтове за букмейкърите може да правите залози на ски, биатлон, шорттрек, бобслей и прочие дисциплини. Опциите са най-различни, така че отворете дадена игра и ги разгледайте.
 14. Бойни спортове – тотален хит в мрежата за залозите на бойни спортове. Така например имате възможност да демонстрирате познанията си върху свободните боеве (MMA), карате или друг вид спортове. Най-често залагате кой ще бъде победител, но имате шанс да предвидите как ще свършат отделните части и рундове.
 15. Виртуални спортове – те станаха много известни в България. Клиентите на букмейкърските сайтове могат да залагат на футбол, тенис и конни надбягвания, като всички събития са генерирани от компютъра на случаен принцип. Коефициентите са напълно нормални и не се различават по нищо от тези на нормалните спортни събития.

Кои хора залагат на спортни срещи?

Хората, които се вълнуват от спорт, могат да превърнат това тяхно хоби в пари. За да правите спортни залози не е нужно да сте професионалист, защото всеки, който разчита на късмета си може да се възползва от предложенията на букмейкърите. Единственото условия за залаганията е да сте пълнолетни (18 години), и да имате желание за игра. Към днешна дата на спорт залагат представители и на двата пола, така че интереса е един и същ за мъже и жени.

За успех в спортните залози се изисква постоянство и добро познаване на отборите и играчите. Много от ветераните в залаганията могат да се похвалят със сериозни приходи от тази хазартна дейност. Това не важи за аматьорите, които тепърва навлизат в подобен тип игри. Последните разчитат повече на случайности, отколкото имат ясна и изчистена стратегия за залагане.

Трябва да се знае, че спортните залози са средство за забавление, а не начин да изкарвате хляба си. Познаваме зависими от хазарт личности претърпели много големи загуби именно заради прекаленото залагане. Този тип клиенти на букмейкърите имат нужда от професионална помощ за справяне със зависимостта от хазарта и залаганията.

Какви са плюсовете и минусите от подобен тип залози?

В следващите редове ще разгледаме кои са основните плюсове и минуси на спортните залози. Прочетете внимателно и решете дали този тип игри е предназначен за вас или е по-добре да ги подминете, без дори да опитате от подобен вид хазартни развлечения.

Плюсове:

 • Възможност да залагате от дома си чрез компютъра. Клиентът може да прави залози по интернет по всяко време на денонощието, когато има спортни събития;
 • Достъп от всяка точка на страната посредством мобилни устройства. Играчите могат да залагат с таблети или телефони, където и да се намират;
 • Бързо депозиране и теглене на печалби. С няколко клика на мишата извършвате депозит на средства във виртуалната си сметка и със същата скорост теглите парите си;
 • Бонус оферти за нови и стари потребители. Повечето сайтове за спортни залози предлагат допълнителни средства, с които да залагате на любимите ви спортни дисциплини;
 • Високи коефициенти и разнообразни игри. С високите стойности на коефициентите постигате големи печалби със сравнително малки залози. Разнообразието от спортове също е съществено предимство на съвременните букмейкърски къщи в мрежата.

Минуси:

 • Хазартът води до зависимост, която се лекува трудно. Ако не осъзнавате възможността да загубите много пари, то по-добре въобще не се захващайте със спортни залози;
 • Минималните коефициенти за дадени събития и пазари. Не всеки спорт се радва на добри коефициенти, а изгледа да загубите е много по-голям от този да спечелите;
 • Възможност да загубите ценно време в залагания. Понякога залозите се отразяват зле на вашата почивка, а също така водят и до скандали на работното място;

Какви рискове и опасности крият спортните залози?

рискове при спортните залози

Най-големия риск, който следва от спортните залози е загубата на парични средства. Залаганията представляват хазартни игри, които не се съобразяват с вашите финансови възможности. Компаниите, които държат сайтовете за залози имат една единствена цел, и тя е да спечелят пари от вас. Зависимостта от хазарта е много сериозно заболяване, което влошава начина ви на живот. Ако усетите, че сте пристрастени към залозите, то ние ви съветваме да потърсите специализирана помощ, за да коригирате този съществен проблем.

Много потребители на този тип услуги са сигурни в себе си до момента, в който не загубят. Финансовите загуби се отразяват отрицателно на вас и близките ви хора, което не бива да се допуска в никакъв случай. Дори наглед най-сигурните залози могат да се обърнат с главата надолу, така че бъдете сдържани и играйте само с цел развлечение и нищо повече.

Сайтовете за спортни залози също имат политика за разумно залагане, с която ви препоръчваме да се запознаете, преди да започнете играта. Букмейкърите дори са поставили връзка към институции помагащи ви да се отървете от зависимостите. Освен това имат достъп и до лимитирани залози и прочие полезни функции за повишаване на сигурността ви.

Стратегии при спортните залози

За онези, които се интересуват от стратегии за спортни залози, ще кажем, че те съществуват и можете да ги откриете лесно в интернет пространството. Ако се затруднявате с откриването им може да нашите стратегии за спортните залагания, с чиято помощ значително повишавате шансовете си за успех.

Важни съвети, преди да стартирате в спортните залози

Печалбите от спортни залози са възможни, тогава когато имате изграден план за действие. Не е достатъчно просто да впишете знаците 1, Х и 2, за да доведете нещата до положителен финал. Познаването на спортните залагания е наложително, защото в противен случай можете да се разочаровате. Това ни накара да ви дадем някои ценни съвети, с чиято помощ ще си осигурите повече спокойствие при залаганията ви. Прочетете внимателно следните напътствия:

  1. Направете избор на подходящ букмейкър – много е важно къде правите спортни залози. Едни букмейкъри дават големи екстри за потребителите, но други не са такива. Направете една обиколка из сайтовете, за да се запознаете с опциите, бонусите и коефициентите им.
  2. Изградете си тактика – не залагайте хаотично на спорт, тъй като това ще ви донесе само неприятности. Изградете си тактика, която да следвате неотлъчно. Изберете си спорт, от който разбирате и прилагайте знанията си за отборите и играчите именно в тази посока.
  3. Не наваксвайте парите от залозите – ако сте загубили даден залог, то не правете грешката да наваксате загубената сума, като инвестирате по-голяма от нея. Това почти винаги води до фалит, а едва ли имате финансовата възможност, да си позволите тежки поражения.
  4. Направете си сметката – не харчете повече, отколкото имате. Някои хора влагат всичките си пари в залози, а малко по-късно горчиво съжаляват за стореното. Нашият съвет е да пресметнете колко пари може да си позволите да загубите за дадения месец от залаганията.
  5. Четете спортни прогнози – ако си мислите, че знаете всичко за спорта, горчиво се лъжете. Проверявайте вашите знания четейки спортни прогнози от достоверни източници. Само по този начин ще можете да сте сигурни, че вървите на прав път.
  6. Използвайте пазарите към спортовете – имате шанс да се възползвате от много и интересни опции към почти всяко спортно събитие. Не се ограничавайте в еднотипни залози и експериментирайте с наличните пазари.
  7. Запомнете, че няма сигурни залози – да, сигурни залози не съществуват, така че ако някои ви предлага подобни, погледнете скептично върху него.
  8. Не хабете всичките си депозирани пари – изхарчените пари наведнъж ще се отразят на спокойствието ви. Съветваме ви винаги да оставяте определена сума във вашата сметка.
  9. Залагайте разумно – спомнете си, че спортните залози са средство за развлечение и нищо повече. Бъдете отговорни, когато залагате, за да си спестите куп неприятни последици.
  10. Преценете в кои спортове сте добри – ако футболът е вашата стихия, едва ли има смисъл да залагате на баскетбол или волейбол. При положение, че няма мачове за дадения ден, седмица или месец, просто изчакайте да дойде времето, когато играете ще започне отново.
  11. Не ”хвърляйте” всичките си пари за залози – отделете финансови средства и за другите важни неща от живота. Не обръщайте всеки спечелен лев в залагане на спорт.
  12. Разгледайте професионалните стратегии за залагане – в мрежата имате достъп до професионални стратегии за залагания, и то напълно безплатно. Разгледайте ги, тъй като има голяма вероятност да попаднете на нещо, точно като за вас.
  13. Запознайте се подробно с правилата за получаване на бонус – много хора се регистрират в сайтове за залози, тъй като си мислят, че ще получат бонус, който могат да изтеглят. Запомнете, че бонусите се дават само ако покриете определени правила и условия за разиграването им.
  14. Залагайте безпристрастно – всеки от нас има любим отбор или играч, но не бива винаги да залага на тях. Вижте какво е моментното състояние на вашите избраници и преценете дали имат шанс да спечелят даденото състезание.
  15. Играйте по правилата – никога не злоупотребявайте с правилата и условията на букмейкърите. Опитите за измама подлежат на пълен провал, а и ще попаднат под ударите на закона.
  16. Не залагайте на много спортни събития – дългите селекции често претърпяват пълен крах. По-добре селектирайте няколко събития, където има по-голям шанс да спечелите.
  17. Възползвайте се от опцията „кеш аут” при нужда – функцията за затваряне на залог позната като кеш аут се предлага от много букмейкъри. Използвайте я при нужда, за да минимализирате загубата си или да излезете на печалба.
  18. Откривайте грешките си – ако сте загубили дадено състезание е желателно да прецените къде сте допуснали грешка. Водете си бележник със спортните залози, които правите.
  19. Не се водете от емоции – залагането под емоция не е препоръчително, понеже често води до загуби. Направете трезва оценка на спортното събитие и чак тогава заложете на него.
  20. Слушайте съветите за залагания на спортните експерти – по телевизията, радиото или интернет ще попаднете на съвети от спортни специалисти за любимите ви спортове. Слушайте внимателно какво казват големите личности, за да си направите съответните изводи.
  21. Не мислете единствено за печалба – натрапчивите мисли ще ви попречат да гледате обективно на спорните срещи при залаганията ви. Приложете наученото за определения спорт и се постарайте да бъдете максимално изчерпателни в крайното си мнение.
  22. Ползвайте допълнителни помагала – въоръжете се с класирания, статистики и новини за спортните тимове и играчи. По този начин ще имате помагала за вашите спортни залози.
  23. Поставете си определени цели – помислете колко очаквате да спечелите и си изградете стратегия как да постигнете тази печалба. Не бъдете алчни и планирайте нещата дългосрочно.
  25. Избягвайте съмнителните мачове – съществуват състезания, за които се смята, че има голяма възможност да станат жертва на корупция. Гледайте да не залагате на подобни първенства или турнири, тъй като рискът от загуби е сериозен.
  26. Търсете изненадата – понякога, за да спечелим добри пари е необходимо да търсим изненадата. Залаганията на коефициенти от сорта 1.10, 1.20 и дори 1.50 се смятат за твърди, но много често именно те се провалят. По-добре погледнете къде може да се получи изненада.
  27. Не употребявайте алкохол по време на залози – алкохолът е психотропно вещество, което може да попречи на правилните ви предвиждания за спортните събития.
  28. Не робувайте на думи като „фаворит” и „аутсайдер” – в съвременния спорт няма изявени фаворити и аутсайдери, така че ако чуете подобни фрази, не им гласувайте пълно доверие.
  29. Направете си регистрации в различни сайтове за залози – един сайт често не е достатъчен, за да попаднете на това, което търсите. За това ви предлагаме да се регистрирате, и да направите депозит в няколко различни сайта на известни букмейкъри в България или друга точка на света.
  30. Не насилвайте нещата – в крайна сметка, ако видите, че вашите залози не се сбъдват, то не се колебайте да прекратите с хазартните игри, като ги оставите в историята.

Финални думи

Спортните залози не са за всеки, но пък си заслужава да експериментирате. Много начинаещи играчи стават истински професионалисти, след като са изградили собствени стратегии и тактики за печалба. Познавайки добре дадените спортове, можете да направите точни предвиждания, които ще ви донесат добри финансови постъпления и много приятни емоции.

Спортни залози
Рейтинг 5.0 от 1 ревюта
X