Кредити за залагане – как работят и как се печели с тях?

Онлайн букмейкърите винаги са били доста изобретателни в последните години, като са успявали да предложат на потребителите си най-различни оферти и опции. Такива се срещат както сред функциите за залагане, които могат да използват, така и сред наличните бонуси и промоции. Едно от нововъведенията на букмейкърите са кредитите за залагане, които все повече сайтове за залози предлагат на своите клиенти. В следващите редове ще разгледаме какво представляват те, как работят и какви са техните характеристики. кредити за залози - същност и използване

Какво представляват кредитите за залози?

Терминът кредити за залози може да се стори сложен за някои хора, които не са се сблъсквали с него, но всъщност не е така. Кредитите за залози представляват парична сума, която се дава от букмейкъра на клиента, като последният може да я използва за залози в сайта на компанията. Кредитите за залози се дават най-често под формата на бонус от страна на букмейкъра. Залозите с безплатни кредити са малко по-различни от стандартните залози с реални пари, понеже при залозите с кредити печелите само чистата печалба от залога.

Кредитите за залози се срещат най-често в разделите за спортни залагания по букмейкърските сайтове.

Кредитите за залагания приличат много на безплатните залози, които могат да се срещнат по сайтовете. Двата типа бонус оферти дори работят по един и същ начин, но отделните букмейкъри са решили да ги наричат по различен начин. Тяхната същност и начин на действие обаче предлагат едно и също нещо за клиента.


Букмейкъри с безплатни кредити

Както вече споменахме, все повече букмейкъри прибягват до предлагането на кредити за залози за своите потребители под една или друга форма. У нас също има редица лицензирани онлайн букмейкъри, които предоставят подобни промоции за клиентите си. Нека видим и кои са те:

Някои букмейкъри предоставят кредитите за залози под формата на стартови оферти, а други ги дават на вече съществуващи клиенти. Налични са и видове кредити за залози под формата на авансови залози, които се срещат при офертите на 1xbet за регистрирани потребители.

Разбира се, в страна има и други онлайн букмейкъри, които предоставят бонуси, но към този момент в сайтовете им не се срещат кредити за залози. Все пак, може да следите различните Ефбет бонус код оферти за подобни промоции. Понякога компаниите предоставят безплатни кредити за залози само за конкретен период от време, който често е доста кратък. Такава практика имат от букмейкъра Winbet, чиито бонуси са едни от най-разнообразните в страната. Следейки актуалните предложения на водещите оператори у нас, винаги ще бъдете наясно дали те предоставят бонуси под формата на кредити за залози, от които да се възползвате.


Използване на кредитите за залагане

След като вече разгледахме какво представляват кредитите за залози и къде могат да бъдат получени, нека видим и как се използват. В началото на това ръководство загатнахме, че кредитите представляват един вид безплатни залози. Когато получите кредити за залагания по сметката си, вие може да ги използвате за направата на залози, като при евентуална печалба получавате единствено чистата печалба от залога, без самия кредит. Нека опишем всичко това с един пример:

Да речем, че сме получили кредит за залог на стойност 20 лева, който можем да използваме изцяло или на части. Решаваме да заложим пълната сума от 20 лева на спортни събития с коефициент 4.00. Залогът ни печели, т.е. очакваме:

20 лв. х 4.00 = 80 лв. печалба

Тъй като обаче сме направили залога с кредит, сумата на самия кредит се изключва от изплащането на залога, т.е. към сметката си ще получим 80 - 20 = 60 лв. чиста печалба.

Дори да използваме кредита за залог на части, логиката е същата. От всеки залог се получава единствено чистата печалба, без сумата на залога.

Ако бяхме направили същия залог, но с 20 лева реални пари по сметката ни, тогава щяхме да получим изплащане от пълната сума от 80 лева. При кредитите за залози обаче нещата са малко по-различни. Идеята тук е, че букмейкърът ви дава правото да заложите с безплатна сума, от която печелите единствено чистата печалба.

Кредитите за залози работят по същия начин като безплатните залози, познати още като free bets. Двата типа букмейкърски бонуси вършат една и съща работа.


Видове кредити

Безплатните кредити за залози могат да бъдат срещнати под най-различни видове. Например, букмейкърът Bet365 предоставя кредити за залози за своите нови клиенти, което означава, че получаването им изисква извършването на депозит. Това е валидно за всички кредити, които са свързани с начален бонус след регистрация. При тях обаче условията и правилата за използването на кредитите са по-особени. Добре е да знаете, че освобождаването на кредитите изисква извършването на определени залози, за които важат конкретни изисквания. Важно е да се запознаете с правилата на бонусите, преди да ги използвате. Сред bwin бонусите пък може да се намери оферта, която дава безплатни залози след достигането на определен дневен лимит от залагания на спорт. Тези кредити за залози вече спадат към графата с бонуси за вече регистрирани играчи.

Някои оферти с кредити за безплатни залози за съществуващи клиенти също изискват депозит. Често, такива бонуси се срещат при букмейкъра Палмс бет, който обича да поощрява своите потребители с безплатни залози. Такива се предоставят и във вида на кредити за конкретни събития, важащи само за тях. И за да обобщим какви биват кредитите за залози, нека ги изведем в следния списък:

 • Начални/Стартови бонуси
 • Безплатни залози без депозит за регистрирани играчи
 • Бонус депозит за съществуващи клиенти
 • Кредити за определени събития

Предимства и недостатъци

Кредитите за залози със сигурност представляват доста интересно предложение от страна на букмейкърите. Хубавото при тях е, че често пъти операторите ги дават без много допълнителни изисквания с тежки условия. Въпреки това обаче, те имат и своите недостатъци. Нека ги изведем в следващите редове:

  Предимства
 • Дават възможност за извършване на безплатен залог
 • Често идват с леки изисквания
 • Могат да бъдат както ниски, така и високи суми
 • Позволяват поставянето на по-рискови залози
 • Срещат се в сайтовете на доста оператори
  Недостатъци
 • Сумата на безплатните кредити не се включва в изплащането на печелившите залози, а само чистата печалба
 • Някои оператори ги предлагат твърде рядко

Заключение

Кредитите за залози в букмейкърските сайтове са едно страхотно предложение сред различните бонуси на един или друг букмейкър. Те имат своите предимства и недостатъци, но въпреки всичко нашето мнение е, че си заслужават. Все пак те са вид бонус, от който всеки фен на залозите може да се възползва. Кредитите за залагания са нов вид оферта, която очакваме да се среща все повече по букмейкърските сайтове. От кредитите за залагания могат да бъдат спечелени добри печалби, така че нищо не ви пречи да ги използвате, когато разполагате с тях.