50 Free Spins БЕЗ ДЕПОЗИТ
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
50 Free Spins БЕЗ ДЕПОЗИТ
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Терминология за залозите от Nostrabet

Защо трябва да сме наясно с термините?

Често новите играчи в онлайн залаганията се сблъскват с препятствия под формата на разнообразни термини при множеството букмейкъри, за които в крайна сметка трябва да се отдели време за да бъдат научени. Това от своя страна ще им дава много по-голяма лекота при извършване на специален тип залози, комбинации и много други.

термини при залозите онлайн

В тази статия сме се постарали да съберем най-често използваните термини при онлайн-залозите, така че всеки път когато изпитвате затруднения по време на игра да можете да се консултирате със списъка по-долу. Също така ще дадем някои съвети относно залозите за да получите пълната картина на нещата, които правите.

Постарали сме се да обхванем повечето разпространени термини при избраните от нас най-добри букмейкъри, така че продължете да четете надолу.

Съдържание на цялата страница:
Съдържание на цялата страница:TOP

Акумулатор (дългосрочни залози): Това е залог, при който играчът прави комбинация от събития в рамките на един фиш. Играчът печели залога, ако познае всички събития.

Това всъщност е много опасен залог и ако нямате стратегия използвайте го много рядко.


Букмейкър: Лицензирана компания, която има право да извършва хазартна дейност на територията на издадения лиценз. Букмейкърите оперират по два основни начина: онлайн и чрез наземни пунктове. В букмейкърските сайтове и пунктове може да поставяте залози на различни спортни събития, казино, слот и други видове хазартни игри.


Анте Пост: в превод може да означава „преди събитието“. Залози, които се правят напред във времето. Ако правите залог на конни надбягвания и вие залагате на определен кон, а той има участие в няколко състезания, които са планирани приблизително за едно и също време, то залогът се регистрира за тази гонка, която вие изберете.


Азиатски Хендикап: Залозите на азиатски хендикап могат да бъдат много ценни. Но само в случай, ако добре разбирате какво е това!

Този тип залог всъщност представлява добавяне на различни точки, даващи преднина на един от отборите в мача. Например ако се даде предимство +1 гол на гостуващия отбор, то домакините трябва да вкарат 2 гола за да победят. Ако обаче се стигне до равенство, то играчът получава обратно залога си.

При залозите, хендикап означава едно и също нещо: букмейкърът предлага добавяне на положителен (плюсов) или отрицателен (минусов) хендикап на един или друг отбор. Ако изберем положителен хендикап – това означава, че добавяме определен брой голове на отбора, а ако вземем отрицателен – лишаваме отбора от гол. Прочетете още по темата какво е значението на Азиатски Хендикап в прогнозите и как се изчисляват залозите.


Кеш Аут: Борсите за залагания направиха революция в спортния бетинг. Принципът на търговете и възможностите за изход във всеки момент незабавно привлече вниманието на множество капери. В тази връзка, класическите букмейкъри решиха и те да предложат на своите клиенти подобни услуги.

Cash Out функцията дава възможност на играча да изтегли парите си във всеки един момент след оформление на залога. Изходната сума се изчислява по определен начин и дава възможност да се излезе от играта с минимални загуби или да се вземе печалбата още преди края на спортното събитие.


Price Rush: За момента тази опция не се предлага от всички оператори. Функцията Ви позволява да направите залог на максимален коефициент, а системата автоматично намира най-високия възможен коефициент за залога ви в своята борса.

Например ако фишът Ви е за залог равенство, а коефициентът е 9.0, то след натискане „заложи“ с Price Rush, операторът търси по-голям коефициент за тази среща и ако открие такъв Ви го дава. Обратното не може да се случи, така че можете да бъдете спокойни.


Коефициенти: Коефициентите отразяват едно много важно нещо – вероятността за изхода от дадено събитие. Разбирането на процеса по изчисляване на десетичните коефициенти – това е първата стъпка в създаването на своя собствена преценка за правилността на поставения залог.

Разбирането на системата на коефициентите — това е трудна задача, пред която е изправен всеки начинаещ играч. Какво представляват коефициентите и как да разберем каква е печалбата и какво ще получим при залагане на една или друга сума? При намиране на отговорите на тези въпроси, играчът ще получи възможност не само да сравнява коефициентите в различните букмейкъри, но и да разгледа залога си от друга гледна точка. Не е достатъчно просто да знаете какво е коефициент и залози. Всъщност трябва да можете да прогнозирате, какъв е вероятния изход от събитието. Повече по темата може да откриете в нашата публикация за това как се изчисляват коефициенти за спортни залагания и какви видове биват те.


Борса: Далеч не всички любители на спортните залагания разбират разликата между борса за залози и букмейкър. Днес в мрежата съществуват доста онлайн-букмейкъри, а онлайн-борсите за залагания са много по-малко. И това не е изненадващо, тъй като борсите за спортни залози се появиха на хазартния пазар значително по-късно от букмейкърите. Към този момент обаче, борсите за залагания се радват на безпрецедентно търсене и много професионални играчи предпочитат само борсите за залагания, където печелят с помощта на залагания върху резултати от спортни събития.

Борсата за залагания има съществена разлика и заедно с това предимство – залаганията се сключват не между букмейкърите и играчите, а между играчите. Онлайн борсата за залагания предоставя на играчите свободен избор. Така, всеки играч на борсата може да играе ролята на букмейкър и да предложи на другите играчи свой залог със свой коефициент. Т.е. играчите на борсата залагат един срещу друг.


Бонуси: Повечето букмейкъри предлагат на своите клиенти различни бонус програми. Те ги използват за привличане на нови играчи и запазване на съществуващите. Необходимостта от използването на бонус програми се появи при букмейкърите в резултат на ожесточената конкуренция между тях. Днес бонусите са едно от основните средства за ефективна борба за клиенти. Точно затова почти всички букмейкъри предлагат на новите си играчи стартов бонус. Потенциалните играчи пък могат да бъдат награждавани с бездепозитен бонус, който се дава от букмейкъра за привличане на нови клиенти и за събуждане на интерес в тях към играта. За това повечето букмейкъри дават бонус при регистрация.

Освен бездепозитния бонус, много популярни сред букмейкърите са следните бонуси:

  • Кеш (депозитен) бонус. Това е сумата, която се прогнозира за получаване от букмейкъра при първия депозит;
  • Мини-бек бонус (връщане на пари). В случай на загуба, на клиента му се предлага да си върне сумата на залога.

Предимствата и недостатъците от използването на всяка една от изброените оферти може да откриете в страницата ни с актуални бонуси за спортни залози, където лесно може да сравните предложенията на различните сайтове за онлайн залози.


Stop Loss: Най-просто казано, стоп лос може да се преведе, като „спиране на загубата“. Стоп Лос – това е функцията, която ще ограничи загубите Ви от депозита и ще ги сведе до минимум при търгуване на борсата. Тази опция доста често се използва от хората, играещи на фондовата борса и форекс пазара.

Водят се постоянни спорове между трейдъри за това дали е добре да съществува Стоп Лос опцията, тъй като е доста трудно да се определи нивото на загубите. Поддръжниците на играта без Стоп Лос твърдят, че е трудно определянето на размера на Стоп Лос. И наистина често се случва при неправилен размер на стоп лос да се фиксира загуба, която може да бъде избегната, ако т.н Stop Loss не е добавен. От друга страна обаче, ако тази опция не е включена, много рязко се увеличава риска от загуба на депозита. Успешните трейдъри обаче съветват да използвате Stop Loss, тъй като това е една допълнителна възможност за ограничаване на загубите ви.


Live Stream принципно означава услуга за безплатно предаване на видео-поток по интернет директно до компютрите на различни потребители. В тази връзка, Live Stream при онлайн залозите се използва за директното предаване на мач на живо и залагания при динамично променящи се в реално време коефициенти.


Двоен шанс: Това е друг вид залог, позволяващ на играча да предвиди 2 от 3 възможни изхода на събитието. Например, ако играят „Ювентус“ и „Милан“, играчът може да заложи 1x, което означава, че той прогнозира загуба на Милан.


Това според нас са най-разпространените към момента онлайн-залози, с които вече ви запознахме и се надяваме да не изпитвате повече затруднения от сорта на това да не познавате какво прави един или друг вид залог. Ние разбира се ще следим най-популярните за България букмейкъри и при появата на нов вид залог, ще допълваме по-горния списък, така че следете ни! Успешни и много печеливши онлайн залози от екипа на сайта!

Автор
Кристиян Кюлюнков
Кристиян КюлюнковКристиян Кюлюнков е специализиран в анализите на различни букмейкъри. Има опит в залаганията и следи отблизо офертите на различните компании. В Нострабет се занимава с писане, оформяне и публикуване на експертни ревюта, както и работа по прогнозите и спортните новини.