Спортни прогнози

За тези, които обичат да залагат на спорт, се предлагат спортни прогнози, с чиято помощ се повишават възможностите за краен успех. Експертите, журналистите и спортистите често прогнозират крайния завършен на различните състезания, което позволява на играчите да постигнат по-големи печалби. Спортни прогнози може да намерите свободно в интернет, пресата, радиото и телевизията. Това са основните източници на предвиждания за спорт. В Nostrabet публикуваме такива ежедневни прогнози, като са изцяло безплатни и се разпространяват в сайта ни и фейсбук страницата.

спортни прогнози от nostrabet
Съдържание:
Съдържание:TOP

Спортни прогнози се правят за всички познати спортове, без изключение. Една прогноза се формира посредством задълбочен анализ, който включва доброто познаване на статистиките и историята на събитията. Вземат се предвид и новините около спортните надпревари, тъй като те могат да изиграят ключова роля за крайния им изход и съответно поставения знак.

В наши дни спортните специалисти са съсредоточили всичките си усилия към това да дават спортни прогнози. Много от тях имат собствени сайтове в интернет, където публикуват мнения и коментари за спортовете в България и останалата част на света. От това най-много печелят любителите на залози, защото достоверните прогнози се превръщат във финансови средства.


Кои шампионати и лиги покриват спортните прогнози?

Спортните прогнози важат за всички известни на спортните любители шампионати и лиги. Най-често предвиждания са правят за комерсиалните турнири от сорта на Шампионска лига, Лига Европа, NHL, NFL, NBA и други. Разбира се, в медийното пространство ще намерите прогнози за Първа професионална лига на България и футболните първенства в Гърция, Турция, Сърбия, Румъния и други части от балканите. Ако пък търсите друг спорт просто използвайте търсачката.

До този момент не сме намирали прогнози за малките лиги и шампионати в дадени държави. Това се дължи на слабия интерес от страна на феновете към тези отбори и надпревари, което води до липсата на стойностни предвиждания. Въпреки всичко, ако се задълбочите в търсене, то със сигурност ще намерите достатъчно информация, която да използвате за да стартирате в спортните залози, като драстично ще смекчите шанса за начални загуби.


За кои спортове се изготвят прогнози най-често?

спортове за прогнозиране

Класическите спортове, за които се изготвят прогнози, присъстват във всеки сериозен сайт за залагания. Прегледайте предложенията на букмейкърите и ще установите, че в спортните им секции съществуват десетки различни състезания. Ние ви предоставяме списък с основните спортни дисциплини подлежащи на прогнозиране от водещите специалисти:

 1. Футбол – това е царя на спортовете, така че на него се обръща особено голямо внимание. В медиите много често се срещат футболни прогнози за днес и утре за актуалните мачове, тъй като има засилен интерес от страна на залагащите. Прогнозирането на футболната игра става чрез прецизно следене на ключовите първенства и турнири. Гледат се състоянието на отборите и играчите, а също така се прави преглед на статистическите данни за всяка една среща.
 2. Баскетбол – още един спорт, който е обичан от множеството спортни запалянковци. Баскетболните прогнози се основават на задълбочени анализи от страна на статистици или просто фенове с богата спортна култура. Този тип предвиждания са по-редки, отколкото футболните, но въпреки това ще ги намерите в интернет пространството и спортната преса.
 3. Волейбол – заради наличието на много волейболни мачове и солидния брой фенове на този спорт се съставят експертни прогнози, имащи за цел да помогнат на играчите при залаганията. Предвиждането на волейбола не е лесно, тъй като за него се налагат сериозни познания върху играта, както и по-разчупен поглед спрямо участващите отбори и състезатели.
 4. Тенис – прогнозите за тенис са много популярни в наши дни. Големите турнири с извънземни наградни фондове привличат огромна маса от привърженици, които следят отблизо всеки интересен мач. Естествено, не е много лесно да правите прогнози за тенис, понеже силите на съперниците са почти изравнени и изненадите следват една след друга.
 5. Бокс – боксът е един от спортовете, за които има най-много залози. Поради тази причина много хора правят прогнози за бокс и ги разпространява в мрежата. За да се направи едно достоверно предвиждане, трябва да познавате амбициите на състезателите, техните отделни представяния, тренировки и новини около тях. Само така ще дадете точната крайна прогноза.
 6. Конни надбягвания – няма спор, че този спорт подлежи на най-сериозните прогнози. Ако внимателно наблюдавате представянето на отделните състезатели на хиподрума, то със сигурност ще можете да правите предвиждания. И макар, че тази игра не е сред най-популярните на Балканския полуостров, за нея се правят ежедневни залози от феновете.
 7. Ръгби – не е от най-лесните за прогнозиране, но все пак се наемат хора, които да правят предвиждания. Ако желаете да правите прогнози за ръгби ще се наложи да отделите достатъчно свободно време, за да се запознаете с представянето на отборите от различните първенства.
 8. Гонки с кучета – все по-често наблюдаваме прогнози за гонки с кучета. Този атрактивен спорт спечели доста фенове в България, което наложи и изготвянето на предвиждания. Редовното следене на състезанията и познаването на участниците води до точно прогнозиране.
 9. Хокей на лед – по подобие на футбола и тук могат да се правят задълбочени прогнози. Хокеят е уважаван спорт и се следи от масата спортни привърженици. Освен за крайния завършек на мачовете се дават предвиждания относно кой отбор ще спечели първенството, кой играч ще отбележи във вратата на противника или как ще завършат отделните части от състезанията.
 10. Американски футбол – някои го бъркат с ръгби, но истината е, че двата спорта няма нищо общо. Прогнози за американски футбол има главно по чуждите сайтове в мрежата, но ако го следите внимателно и познавате професионалните лиги, то със сигурност ще можете да съставите прогнози и без чужда помощ. Този спорт също не е сред известните в България.
 11. Зимни спортове – ски, бобслей, сноуборд, шорттрек, биатлон и други, са спортове, които подлежат на прогнозиране. За тях се пише и говори много, като това ви дава шанс да правите по-точни и прецизни предвиждания. Това все пак са сезонни спортове и заради това прогнозите за тях са ограничени.
 12. Голф – голфът в световен мащаб е много популярна игра. От това следва да се правят предвиждания за нея, които да помагат на залагащите. От нашите опити да открием голф прогнози намерихме няколко чужди сайта, където експерти дават мненията си.

Колко често се изготвят спортни прогнози?

Това зависи най-вече от вида на спорта. В активния сезон на определени спортни дисциплини прогнози се изготвят ежедневно, но настане ли време за ваканция, то предвижданията спират. Има спортове като футбола, които почти винаги подлежат на прогнозиране. Това е така, тъй като мачове има всеки сезон. Друг пример важи за зимата, когато има най-много прогнози за ски, сноуборд, биатлон, шорттрек, хокей и прочие игри подходящи за мразовитото време. Спортовете в зала също подлежат на по-често прогнозиране, заради липсата на големи ваканции и прекъсвания.

Има и дни, в които прогнозите са далеч по-малко заради отсъствието на големи събития при водещите online букмейкъри, което само по себе си отказва и повечето любители на бетинга. В такива случаи се публикуват прогнози за по-малки турнири и първенства, но за съжаление информацията за тях е прекалено малко, така че не можем да разчитаме на висока успеваемост. Въпреки това нищо не пречи тези предвиждания да бъдат проверени.


Безплатни или платени прогнози да изберем – каква е разликата?

безплатни спортни прогнози vs платени

Лично ние харесваме повече безплатните прогнози, тъй като са достъпни за всички. Никъде не е казано, че ако платите за спортни прогнози, последните ще бъдат 100% достоверни. Естествено, всеки сам може да прецени дали да даде пари за предвиждания, или ще се насочи към свободните сайтове в интернет, където се правят задълбочени анализи и коментари за любимите ви спортове. По-важното е една прогноза да бъде обоснована и точно формулирана. Ако обосновката липсва, прогнозата не отговаря на изискванията за достоверност и качество.

Много често сме ставали свидетели на сайтове за безплатни прогнози направени от обикновени играчи. Това обаче не значи, че тези предвиждания не са на ниво. Има много любители на спорта, които имат отлични познания за разнообразните състезания, а това е силен атестат за изготвянето на прогнози. Отделно се намират форуми и блогове с много участници даващи своите мнения за крайния завършек на спортните събития. Всичко това е напълно безплатно и потребителите имат достъп до информацията по всяко време.

Ако искате да играете на сигурно чрез платени прогнози, ще се наложи да направите специален абонамент, като всяка седмица ще получавате предвиждания по имейл или директно в акаунта на даден сайт. Препоръчваме да проверявате източниците на платени прогнози, за да сте сигурни в това кой и как ги изготвя. Все пак, когато инвестирате пари е желателно да знаете при кого отиват те. Бъдете внимателни и прецизни в избора си.


Струва ли си да имаме абонамент за спортни прогнози?

Абонаментът за спортни прогнози в повечето случаи е платен. Играчът може да прецени дали дадените предвиждания го устройват и ако те имат голяма успеваемост, то нищо не пречи да се сключи подобен абонамент. Главната идея тук е да има възвращаемост на направената инвестиция, защото иначе се губи смисъла.

Задължително отбелязваме и съществуването на сайтове предлагащи безплатен абонамент за спортни предвиждания. При нас може да откриете всичко безплатно, като всяка прогноза е обоснована и потвърдена с факти. За целта просто вписвате адреса на електронната си поща, на който искате да получавате седмични или месечни прогнози. Безплатните абонаменти не са толкова известни в България, но ако се разровите из нета ще ги откриете.

Абонирането за спортни прогнози си заслужава, но не на всяка цена. Има достатъчно тематични източници, които можете да използвате, така че не се чувствайте свободни да сърфирате из интернет, за да намерите подходящия сайт за анализи, мнения и прогнози.


Каква е успеваемостта на спортните прогнози?

Спортните прогнози за различните състезания биха могли да бъдат повече или по-малко достоверни. В случай, че съществува достатъчно информация за дадено спортно събитие, то тогава можем да се надяваме на по-точни и изчерпателни прогнози. Както написахме по-горе обаче за малките шампионати и турнирни двубои сведенията са малко, а това много често води до грешни прогнози. Успеваемостта на предвижданията зависи и от източника, който ползвате. Ако това е доказан сайт с авторитет, ще намерите качествени мнения и анализи, но ако се доверите на някаква малка и незначителна страница в мрежата може да претърпите разочарование от това, което сте прочели.

Съветваме ви да следите изказванията на спортните експерти и деятели относно спорта, който ви интересува. Точно в думите на специалистите се крие ключа към правилните прогнози за спортните събития. Тези хора анализират всяко състезания и знаят кой има по-големи шансове за печалба. Специалистите говорят почти всеки ден в специализираните спортни предавания по телевизията, както и в радио ефира.


Няколко съвета и неща, за които да внимаваме

На първо място, не се доверявайте на всеки източник на спортни прогнози. Направете проверка на твърденията в даден сайт, вестник или това, което сте гледали по телевизията. Има хора, чиято цел е да ви предоставят фалшиви прогнози, за да спечелят пари от вас. Ето защо проучването ви трябва да включва най-добрите места в мрежата или медиите, откъдето да се снабдявате с предвиждания за спортните събития.

И, макар че е възможно да попаднете на много добри прогнози, не прекалявайте с тях. Идва един момент, в който предвижданията не се сбъдват, а това води до солидни финансови загуби. Даже и да сте на голяма печалба е препоръчително да се въздържите от сляпата вяра във всяка прогноза, която намерите. Спортните залагания са средство за забавление и не би трябвало да се превръщат в основен източник на приходи. Не се доверявайте на сайтове, които ви дават прогнози с обещанието за бонуси към залога, ако се регистрирате през тях. Обикновено тези прогнози не са обвързани с конкретен бонус и условията към неговото взимане!

Четейки прогнози в нета или на друго място, винаги давайте и собственото си мнение. Има голяма вероятност, това което едни смятат за правилно, за вас да е абсолютно грешно. Нужно е понякога да имаме доверие в собствените си съждения и размисли, тъй като те биха могли да ни доведат до така желания краен успех.


Финални думи

Спортните прогнози могат да ни донесат усмивки, но и разочарования. Нашата задача е да ги разчитаме правилно, и да не се доверяваме сляпо на всяко предвиждане, което намерим. За целта е нужно достатъчно време, за да прецените дали прогнозите заслужават вашето доверие или ще се вслушате в собствената си интуиция по пътя към печалбите.

Автор
Кристиян Кюлюнков
Кристиян КюлюнковКристиян Кюлюнков е специализиран в анализите на различни букмейкъри. Има опит в залаганията и следи отблизо офертите на различните компании. В Нострабет се занимава с писане, оформяне и публикуване на експертни ревюта, както и работа по прогнозите и спортните новини.