10LV Inbet

Арбитражен калкулатор

Арбитражният калкулатор дава възможност да се пресметне потенциалната печалба спрямо въведените коефициенти за арбитражен залог и общата банка със сумата за инвестиция. Също така, калкулаторът показва и процента на възвръщаемост на инвестициите, чрез който лесно може да се види дали залогът си заслужава.

Сайтове с най-добри коефициенти за спортни залози в България:

🏅 Букмейкър🎁 Начален бонус
Betano100% до 300 лв.

Betano вход

Palms bet100% до 200 лв.

Palms bet вход

Winbet до 550 лв.

Winbet вход

efbet100% до 200 лв.

efbet вход

Чрез нашия арбитражен калкулатор ви даваме възможност да пресметнете потенциалната възвръщаемост при поставяне на арбитражен залог. Подобен залог позволява на залагащия да осигури своята печалба при поставянето на 2 или 3 отделни залога. С помощта на нашия калкулатор, изчислението става автоматично, а как работи той и всичко важно около арбитражните залози, ще ви разкрием в следващите редове.

Какво съдържа тази страница:

Как се работи с арбитражен калкулатор?

Арбитражен калкулатор или познат още като калкулатор на сигурни залози, представлява специален инструмент за изчисление на потенциалната възвръщаемост от определени залози. Чрез този инструмент може да проверите колко е сигурната ви печалба от определен залог, като за целта трябва да въведете коефициентите на събитието.

Нека разгледаме и стъпка по стъпка как се използва арбитражен калкулатор за пресмятане на залози и печалба:

 1. Първата стъпка е да осъществите достъп до нашия арбитражен калкулатор.
 2. После, изберете дали избраният от вас маркет е с 2 или 3 опции. Това ще определи и колко възможности ще участват в залога. Селектирайте и формата на коефициентите.
 3. Въведете коефициентите за всеки възможен изход към събитието, както и общата сума, която сте подготвили за залозите.
 4. След като направите всичко това, нашият арбитражен калкулатор на сигурни залози ще ви покаже печалбата, която ще си гарантирате при посоченото разпределение на сумата за залози.

В допълнение ще опишем и значението на всички отделни полета, така че да ги разберете напълно:

 • Тип пазар (Market type): посочвате дали избраният от вас пазар за арбитражен залог има 2 или 3 възможности.
 • Формат на коефициенти (Odds format): избирате вида на коефициентите, като по подразбиране те са в десетичен вид.
 • Полета за коефициенти: тук попълвате коефициентите на вашия арбитражен залог.
 • Изчисли своя залог (Calculate your stake): в това поле попълвате общата банка, която сте подготвили за залозите ви.
 • Залог (Stake): показва сумата, която трябва да заложите на посочения коефициент за всеки залог, за да си гарантирате печалба.
 • Печалба (Win): тук се изписва печалбата от конкретния залог за съответния коефициент.
 • Сигурна печалба (Profit): показва сигурната печалба, която ще спечелите от направените залози, който и от тях да се окаже печеливш.

Имайте предвид, че за да направите арбитражния си залог, трябва да поставите прогнози на всичките 2 или 3 изхода от конкретния пазар. Само така ще си гарантирате успеха. В следващата точка ще опишем по-подробно същността на арбитражните залози и начините на изчисление на печалбите.


Какво е арбитражен залог?

Арбитражен залог (сигурен залог) представлява система за залагане на всички възможни изходи за конкретен маркет от едно събитие, при което се гарантира печалба, какъвто и да е изходът. При арбитражни залози е нужно да се обърнете към повече от един букмейкър, за да постигнете нужния резултат и сигурна печалба. Целта е така да подберете коефициентите, че при всички случаи да сте на печалба при поставянето на правилните суми.

Повечето от вас сигурно са чували как букмейкърите формират своите коефициенти за спортни залози. Всеки сам може да изчисли коефициентите и процентните шансове, които те представляват, за да се случи дадено събитие. Когато един букмейкър го прави, той винаги заделя част от процентите за себе си – това е т.нар. маржин процент. Чрез него сайтовете за залози си гарантират печалба.

Има обаче случаи, при които в различните букмейкъри коефициентите са предложени по различен начин и при комбинирането им става така, че може да си гарантирате печалба. Точно в този случай извършвате арбитражен залог.

Нека вземем за пример пазар за краен резултат на някой мач със следните коефициенти:

 • 1 – 1.90
 • Х – 5.00
 • 2 – 3.30

Чрез арбитражния калкулатор можем да видим, че процентния сбор на шансовете е 97.15%. Това означава, че разликата до 100%, която в случая е 2.85%, не е достатъчна за сигурен залог. Това ще рече, че ако се опитаме да направим арбитражен залог и заложим на трите изхода от събитието в този букмейкър, ще сме на загуба.

Отиваме обаче при друг сайт за залози, при който коефициентът за домакина е малко по-нисък, но има положителна разлика в другите две ставки. Да приемем, че те са:

 • 1 – 1.70
 • Х – 5.50
 • 2 – 4.30

Процентното изражение на коефициентите в този случай е 99.74% или възвръщаемост от -0.26%. И тук, ако се опитаме да направим арбитражен залог, ще сме на загуба.

Истинската възможност и реалното поставяне на арбитражен залог ще се случи, когато комбинираме залозите си и в двата сайта, като вземем най-доброто от тях. В този случай коефициентът за победа на домакина (1) е по-добър в първия сайт за залагания, а другите 2 изхода са по-благоприятни за нашия залог във втория сайт за залози онлайн. Това означава, че можем да се възползваме от арбитражен залог по следния начин:

 • Залог за победа на домакина 1 – коефициент 1.90 в първия букмейкър
 • Залог за равенство Х – коефициент 5.50 във втория букмейкър
 • Залог за победа на госта 2 – коефициент 4.30 във втория букмейкър

В този случай сборът на процентното съотношение от коефициентите е 106.30%, т.е. 6.3% е ROI (Return of Investments) или с други думи – процентът на възвръщаемост от залога. Той показва гарантираната печалба при правилно разпределение на сумата за залог. А какво е то ни показва арбитражният калкулатор. Неговата същност е свързана с това да изчисли и покаже каква сума от общата банка трябва да поставите на всеки възможен изход, за да си гарантирате печалба.

За да обобщим тази точка ще повторим, че арбитражен залог е този залог, при който си гарантираме определена печалба, залагайки на всички изходи от конкретен пазар при 2 или повече букмейкъра.

Формули за арбитражни залози

Спортните залози и потенциалните печалби от тях могат да се изчислят математически. Такава е и ситуацията с арбитражните залози. Вие сами може да изчислите дали посочените коефициенти подлежат на арбитраж и също така може да видите потенциалната си печалба от залога.

В следващите редове ще ви представим всички основни формули за арбитражни залози и ще ги обясним с примери.

Как да изчислим процентите при арбитражен залог?

Формулата за изчисление на процентите при арбитражен залог е следната:

((1 / десетичния коефициент на изход A) x 100) + ((1 / десетичния коефициент на изход B) x 100) = % Арбитраж

Ако имате пазар с три възможни опции, добавяте и третата към сбора за получаване на арбитражния процент. Целта тук е да получите стойност по-малка от 100%. Ако резултатът е такъв, това означава, че имате възможност за арбитражен залог.

✅ Коефициент за Изход A1.30
☑️ Коефициент за Изход B4.60
👉 Арбитражен процент изход A(1 / 1.30) х 100 = 76,92%
👉 Арбитражен процент изход B(1 / 4.90) х 100 = 20,41%
☝️ Общ Арбитражен процент76,92 + 20,41 = 97,33%
⚖️ Подходящо за Арбитражен залогДА ✔️

Нека вземем и друг пример:

✅ Коефициент за Изход A1.30
☑️ Коефициент за Изход B3.70
👉 Арбитражен процент изход A(1 / 1.30) х 100 = 76,92%
👉 Арбитражен процент изход B(1 / 3.70) х 100 = 27,03%
☝️ Общ Арбитражен процент76,92 + 27,03 = 103,95%
⚖️ Подходящо за Арбитражен залогНЕ

В първата таблица имаме събитие, за което сме открили подходящи коефициенти в два различни букмейкъра, с които може да си осигурим печалба. Във втората таблица виждаме коефициенти, каквито биха били налични в единия букмейкър, т.е. той е определил своя маржин в ставките и няма как да спечелите, ако заложите определена сума и на двете опции за пазара.

Как да изчислим печалбата при арбитраж?

Формулата за изчисление на печалбата при арбитражен залог е:

(Обща банка за залози / Арбитражен процент) – Обща банка за залози = Печалба

Използвайки стойностите на общия арбитражен процент и цялата сума, която сте подготвили за залозите си, ще получите и каква е сигурната ви печалба. Ако вземем благоприятния пример от по-горе и определим обща сума на инвестицията да бъде 50 лева, това прави:

(50 / 97,33%) – 50 = 51,37 – 50 = 1,37 лв. чиста печалба при инвестиция от 50 лева

На пръв поглед, сумата не изглежда голяма, но обикновено арбитражните залози се правят с доста по-солидни суми, за да се гарантира по-висока печалба. Все пак, тук печалбата е гарантирана, така че рискът клони към нулата.

Как да изчислим разпределението на сумата за залозите?

Изчисляването на точната сума от общата банка за всеки отделен залог се прави по следния начин:

(Обща сума на залог х Арбитражния процент на изхода) / Общия арбитражен процент

Ако използваме примерите досега, имаме следните стойности:

 • Арбитражен процент за изход 1 – 76,92%
 • Арбитражен процент за изход 2 – 20,41%
 • Общ арбитражен процент – 97,33%
 • Обща банка за залози (инвестиция) – 50 лева

Това означава, че за изход 1 трябва да заложим:

 • (50 х 76,92%) / 97,33% = 39,52 лв.

За изход 2 залагаме сумата от:

 • (50 х 20,41%) / 97,33% = 10,48 лв.

Както и сами може да видите, общата сума на двата залога е равна на инвестицията, или 39,52 + 10,48 = 50 лв.

Разпределена по този начин, общата инвестиция от 50 лева ще донесе чиста печалба от 1,37 лв.


Къде да открием арбитражни залози?

Възможности за арбитражни залози може да откриете в различни онлайн букмейкъри или в специализирани сайтове, които ви дават подобна информация. Може да потърсите за такива в интернет или сами да анализирате шансовете за успешен арбитраж, използвайки нашия калкулатор за сигурни залози, който ще направи изчисленията вместо вас.

 • Открийте арбитражни залози сами: тук е нужно да познавате добре букмейкърите в страната и да имате поглед над коефициентите. Разглеждайки отделните пазари и ставките към тях, може да попаднете на възможности за арбитраж. Разбира се, напълно сигурни ще бъдете чак когато направите изчисленията.
 • Използвайте безплатен софтуер и безплатни сайтове за арбитражни залози: такива сайтовете и софтуери се срещат в интернет, но обикновено не предлагат много възможности откъм събития и пазари. Освен това, те покриват голяма бройка от сайтове за залози, в някои от които няма да може да си отворите акаунт.
 • Използвайте платен софтуер за арбитражни залози: в този случай ще може да получите доста възможности за арбитражни залози и дори да селектирате букмейкъри, за които софтуерът да следи и да ви показва възможните варианти за арбитраж.

Легални ли са арбитражните залози?

Арбитражните залози са легални, но не се толерират от повечето букмейкъри. От гледна точка на легалност, няма проблеми в поставянето на арбитражни залози, защото те представляват математически изчисления и формули, с които може да се възползвате от коефициентите, които букмейкърите сами определят.

Истината обаче е, че ако даден букмейкър се усъмни в действията ви и прецени, че играете с арбитражни залози, вероятността да получите лимити е голяма. Има обаче и сайтове, които не пречат на поставянето на арбитражни залози и открито го заявяват.

Доста професионални залагащи, които прибягват до арбитражни залози, избират спортните борси за залагания. При тях шансът за откриване на арбитражни залози е голям, тъй като коефициентите доста често са високи и потребителите залагат едни срещу други, т.е. няма опасност от лимит.

Възможни проблеми при арбитражни залози

Ако попаднете на букмейкър, който не толерира арбитражни залози, твърде вероятно е да получите наказание. Ето и някои от най-честите ограничения, които се налагат:

 • Лимит на сумата на залог – ако букмейкърът установи, че имате дълга серия от високи суми на печеливши залози с ниски печалби, твърде вероятно е да се усъмни в арбитраж. По този начин може да ограничи сумата на залог драстично и така да ви попречи да използвате услугите му за арбитраж.
 • Отказ на залог – друго ограничение може да бъде и отказът на залог без изрична обосновка за това.
 • Затваряне на сметка – ако сайтът за залози, който използвате, изрично е споменал в условията си, че не приема участието на арбитражни залози, директно може да закрие вашия акаунт.

Как да избегнем лимит при арбитражни залози?

Има някои техники и правила, при спазването на които може да избегнете лимита, ако правите арбитражни залози. Разбира се, никога няма как да бъдете сигурни напълно, но поне може да следвате нашите съвети и да увеличите шансовете си да останете “скрити”:

 • Закръгляйте сумите на залог – както може и сами да изчислите, при арбитражните залози изчисленията за сумите на залог, които трябва да поставите, показват странни стойности, които иначе рядко бихте заложили. Добре идея е да закръгляте сумите и така да не се набивате на очи на автоматичните проверки за арбитражни залози от страна на букмейкърите.
 • Разнообразявайте вида на залога – ако постоянно правите подобни залози и те са печеливши, със сигурност ще попаднете под радара на букмейкъра. В подобни случаи шансовете за поставяне на лимит са големи, така че е добре да разнообразявате.
 • Не поставяйте винаги максималния залог – ако постоянно използвате максималния възможен залог за избрания маркет, за който сте открили възможност за арбитраж, това ще се отрази при букмейкъра. В такива случаи операторът може да намали драстично сумите за максимален залог.
 • Не теглете пари често – в случаи, при които често теглите пари от сметката си, отново ще дадете причина на букмейкъра да ви провери. Затова е добре стратегия да не теглите често баланса по сметката си и дори понякога да правите и допълнителни депозити, дори да са с по-малки суми.
 • Поставяйте и губещи залози – ако един акаунт постоянно печели, няма как да не се прояви пред оператора и той да не му обърне внимание. Винаги изчислявайте нещата си така, че понякога да записвате и неуспешни залози. Освен това, добре е да правите и други залози освен арбитражните, за да покажете разнообразие, а не еднообразие, което да накара букмейкъра да ви следи.

Най-подходящи спортове за арбитражни залози

Онлайн сайтовете за залози предоставят редица спортове, на които всеки може да прави прогнози. Има обаче някои спортни дисциплини, които се отразяват и при които арбитражните залози са представени с по-големи шансове. Нека видим кои са те:

 • Футбол – този спорт е най-популярният сред повечето залагащи и сред онлайн операторите. Те отделят много внимание за определянето на възможно най-добри ставки, което е добра предпоставка лесно да откриете сайт за арбитражни залози.
 • Тенис – още един спорт с много почитатели сред залагащите, при който повечето пазари са с две опции. Те са доста подходящи за арбитражни залози и няма да е трудно да намерите някой сайт за следене на коефициенти за арбитраж.
 • Хокей на лед – доста от маркетите за хокей наподобяват тези при футболните събития, което прави този спорт подходящ за арбитражни прогнози. При водещите първенства опциите са най-разнообразни и се покриват от всички букмейкъри, така че при тях може да търсите възможности за сигурни прогнози.
 • Баскетбол – според експертите, доста често букмейкърите дават коефициенти с много висока стойност за баскетболни мачове. Това е страхотна предпоставка за сигурни залози.
 • Конни надбягвания – поради честите високи коефициенти в състезанията с коне, този спорт също е сред най-предпочитаните за арбитраж.

Често задавани въпроси

Как работи арбитражен калкулатор?

Арбитражният калкулатор изчислява потенциалната печалба при залози в два или повече букмейкъра, които предоставят благоприятни коефициенти за арбитраж и сигурна печалба.

Легално ли е да залагаме чрез арбитражни залози в България?

Да, няма да имате проблеми при повечето сайтове за залози в България, но ако установят арбитражни залози, може да получите ограничения.

Как да намерим мачове за арбитражни залози?

За целта може да използвате платен или безплатен софтуер за арбитражни залози или да потърсите в интернет информация за арбитражни възможности днес.

Какво е холандски калкулатор?

Това е специална система калкулатор, който изчислява каква сума да заложите на всяка селекция от общата банка, за да си гарантирате еднаква печалба, който и изход да се окаже печеливш.

Автор
Кристиян Кюлюнков
Кристиян Кюлюнков
Експерт Залози Експерт Залози
Кристиян Кюлюнков е специализиран в анализите на различни букмейкъри. Има опит в залаганията и следи отблизо офертите на различните компании. В Нострабет се занимава с писане, оформяне и публикуване на експертни ревюта, както и работа по прогнозите и спортните новини.