ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Зверев вдигна титлата в Чънду след обрат над руснак (ВИДЕО)

0
Александър Зверев - Григор Димитров
Снимка: БТА / BTA

Първата ракета на Германия – Александър Зверев, спечели титлата на турнира на твърди кортове от серията ATP 250 в китайския град Чънду, след като обърна руснака Роман Сафиулин с 6:7 (2), 7:6 (5), 6:3 за 2 часа и 55 минути игра.

В първия сет нямаше нито един пробив, като в десетия гейм Зверев имаше три поредни сетбола при сервис на руснака, но ги пропиля. В тайбрека Сафиулин поведе с 3:0 точки и задържа преднината си до края.

Втората част започна с предимство за руснака, който набра инерция от спечеления първи сет и проби във втория гейм, но германецът направи моментален рибрейк. Така се стигна до нов тайберк, в който този път Зверев показа по-голяма стабилност и го спечели със 7:5 точки.

Разколебан от завършека на втория сет, Сафиулин допусна пробив във втория си сервис гейм в решителната част за 3:1 в поза на Зверев, който се оказа решаващ за триумфа на германеца.

По този начин първата ракета на Германия завоюва втория си трофей тази година след титлата в Хамбург, като това бе общо 21 отличие в кариерата му. За победата си в Чънду Зверев, който на 1/2-финалите елиминира Григор Димитров, ще прибере 175 340 долара от наградния фонд от 1 152 805 долара. Сафиулин ще се утеши със 102 хиляди долара, а от новата седмица ще запише рекордното 41-о място в кариерата си в световната ранглиста.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.