ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Зингаревич обяви защо се е разделил с Чистяков и отсече: Името на стадиона остава

0
Пресконференция на Антон Зингаревич и Илиян Филипов
Снимка: БТА / BTA

Собственикът на Ботев Пловдив – Антон Зингаревич, даде специална пресконференция часове преди първия мач на новия стадион „Христо Ботев“. Руският бизнесмен благодари на строителя Илиян Филипов и неговата фирма и обяви причините за раздялата с директора Герман Чистяков.

Зингаревич сподели също, че футболът е и бизнес и понякога е необходимо да се продават футболисти.

„Развълнуван съм, както аз, така и всички. Момент, който чакахме повече от десет години. Надявам се, че атмосферата, която феновете ще направят ще е запомняща“, сподели той.
Пресконференция на Антон Зингаревич и Илиян Филипов

„Името на стадиона за момента остава, ако има бъдещи разговори, ще го обсъждаме. Относно Герман Чистяков поговорих с него, причината за освобождаването му е, че в моето виждане задачите му не се случваха така както исках. Седнахме и поговорихме, решихме, че нашите пътища ще се разделят“, каза още Антон Зингаревич.

Относно финансите, до този момент 2 млн. Са изразходвани за Б отбора, академията и Коматево. С пренасяне на „Христо Ботев“ тези разходи ще се увеличат, което е нормално. Всичко зависи от това как играе отборът. Присъствието зависи от начина ни на игра, така е във футбола. Целта ни е клубът да се самоиздържа. Реалността е, че ще трябва да продаваме и играчи“, коментира собственикът на Ботев.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.