ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Зимата дойде, скандинавската магия в ЦСКА е наполовина

0
Тобиас Хайнц
Снимка: LAP.bg

ЦСКА посреща месец декември на първата позиция в класирането и дори Лудогорец да вземе отложения си мач по-малко, това няма да се промени. Каквото и да се случи до края на календарната година, „червените“ изпращат динамична есен и са в очакване на важна зима.

Зима…като миналата година, в която на „Армията“ дойде от скандинавските страни Тобиас Хайнц, докато ЦСКА се бореше отново с Лудогорец.

Полузащитникът пристигна след силен сезон в една от най-студените страни в света – Норвегия. Но парадоксално, формата му се топи като сладолед през лятото, а причината може би е точно в календара. Преди броени часове ЦСКА игра мач за „задължителни три точки“ срещу Етър. И го спечели с 2:0. Но Хайнц за пореден път бе бледа сянка на себе си.

В продължилия близо 26 часа двубой с „болярите“ норвежкият маестро не се отличи с абсолютно нищо в наглед идеалните за него условия, точно както не се отличава вече над два месеца. ГероИ за „армейците“ бяха друг норвежец – Джонатан Линдсет, и Християн Петров, отбелязали късни попадения. Ни вопъл, ни стон от Хайнц на снежния, а след това заледен „Българска армия“.

Тобиас Хайнц

Сякаш с идването на по-студените месеци Хайнц се сви в черупката си, а от това страдат съотборниците и треньорът му. №14 на ЦСКА игра много силно в периода март-октомври, което вероятно кореспондира и с ритъма в скандинавските страни. В първенствата на Швеция и Норвегия се играе цикъл пролет-есен, а не есен-пролет, както е в България и почти цяла Европа. 

И може би това обяснява слабата форма на Хайнц. Колкото и класа да има в краката си атакуващият полузащитник, спортният цикъл и мускулната памет у него са взели тотален превес над адаптацията му в България, която очевидно има още „трески за дялане“.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.