ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

„Жълто-черна“ радост или „син“ ренесанс в Шампионска лига

0
Челси
Twitter

Борусия Дортмунд приема Челси на „Сигнал Идуна Парк“ в по-интересния от двата днешни осминафинала. Другия е между португалския Бенфика и белгийския Брюж. „Жълто-черните“ и „сините“ дават начало на битката си в 22:00 часа.

Борусия се движи в норма в германската Бундеслига. Тимът на Един Терзич е на трета позиция, само с няколко точки зад доминанта в страната Байерн Мюнхен, който гони 11-а поредна сребърна салатиера. Между вестфалците и баварците е и приятната изненада Унион Берлин.

Наставникът Терзич не може да разчита на Мукоко, който е аут за месец и половина и фланговия футболист Мариус Волф. Всички останали играчи са налични за специалиста, каращ втори престой в тима. Вероятно нападението ще бъде водено от Себастиан Але, а по крилата ще действат Юлиан Брандт и Карим Адейеми. Капитанът Марко Ройс и младият английски халф Джуд Белингам се превърнаха в постоянна величина в състава, каквато изглежда ще бъде и централната двойка бранители Нико Шлотербек и Никлас Зюле.

Лондонският тим търпи катаклизъм след катаклизъм като резултати през сезона. Мениджърът на отбора Греъм Потър дойде именно при една подобна ситуация, точно в Турнира на богатите. Тогава англичанинът замени Томас Тухел.
„Сините“ разполагат с отличен състав като дълбочина и класа, но очевидно нещо не стига на брилянтните единици да станат отбор в пълния смисъл на думата. Очаква се три от най-звездните попълнение – Михайло Мудрик, Енцо Фернандес и Жоао Феликс, да стартират от първата минута в търсене на добър резултат.

Освен дълготрайно контузения Армандо Броя, вратарят Едуар Менди също няма да вземе участие в мача, както и все още невъзстановения Нголо Канте.

Главен съдия е Хесус Хил Мансано от Испания – един от най-реномираните рефери в ранглистата на УЕФА.
Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.