ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Защитници донесоха труден успех на Ювентус над Каляри

0
Ювентус
Снимка: БТА

 Италианският гранд Ювентус се помъчи, но устиска победа с 2:1 над Каляри. Двубоят от 12-ия кръг на Серия А се игра в Торино на „Алианц Стейдиъъм“.

С победата Юве поне временно ще е начело в класирането с 29 точки – една повече от Интер. „Нерадзурите“ обаче имат среща по-малко, с която могат да изпреварят с два пункта „бианконерите“.

Успехът е пети пореден за Юве, а голът, който Алберто Досена вкара във вратата на Войчех Шчесни, е първият допуснат за торинци от петия кръг на шампионата. На 23 септември Сасуоло разби Ювентус с 4:2. През тези близо два месеца оттогава „Старата дама“ не победи единствено Аталанта – 0:0.

Загубата оставя сардинци на 17-ото място с 9 пункта.

Първата част бе сравнително скучна, но четвърт час след почивката Юве откри. Точен за „черно-белите“ бе Глейсон Бремер, отбелязал с глава след центриране на Филих Костич

Точно 10 минути трябваха на Юве за втори гол, а негов автор стана друг защитник – Даниеле Ругани.

Пет минути след гола на Ругани Каляри намали. Точен бе Алберто Досена, но островният тим не успя да стигне до равенство в оставащите минути.

 

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.