ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Задържи ли Джовани, Локомотив Пловдив може да мечтае за Европа

0
Джовани
LAP.bg

Преди броени часове от Локомотив Пловдив обявиха, че нямат никакво желание да се разделят със своята звезда Джовани. Бразилецът е най-добрият играч в първенството от началото на сезона и това се материализра във всеки мач – дали с гол или асистенция, без значение.

„Смърфовете“ не изглеждат чувствително по-класни от миналата година, но имат ред други набавени качества. Отборът е много по-зрял, играе по-умно и изглежда сравнително постоянен в изявите си досега.

Със сигурност двата изходящи трансфера на Матеус Да Силва и Пиер Зебли могат да окажат негативно влияние. Двамата бяха добри футболисти за родното ниво, но приказката им на „Лаута“ завърши. Сега за наставника Александър Томаш остава надеждата, че Джовани ще продължи с тази си форма, а липсите на двамата няма да се отразят. Дори могат да бъдат заменени подобаващо от колектива при „черно-белите“.

Локомотив Пловдив

Това може би са двата най-ценни инструмента на Локомотив – Джовани и колективът. Бразилецът е „под пара“, както е популярният израз. За 7 мача латиносът заби 5 гола и даде 4 асистенции. Колективът на „Лаута“ пък изглежда точно какъвто беше в най-силните години при Бруно Акрапович. И заслугата за второто е изцяло на Александър Томаш, който далеч не изпрати безпроблемен първи сезон в Пловдив.

Локомотив Пловдив е начело на първенството, въпреки че е минала едва ¼ от него. С колебливите изяви на Лудогорец, ЦСКА и ЦСКА 1948, и неособено дългата пейка на Левски, това може да е запомнящ се сезон за Локо и паметен за Джовани. „Железничарите“ обаче имат „близнак по съдба“ в лицето на Черно море, който е в много сходна ситуация. Двата тима сериозно заплашват статуквото в топ 3-4 в последните сезони и на фона на показаното дотук, няма да е изненада пластовете около евроквотите да се разместят за поне сезон.

Хебър Пазарджик - Локомотив Пловдив

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.