Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Задава се италиански финал в Лига Европа (резултати+жребий)

0
Лига Европа

Вече са ясни полуфиналните двойки във втория по сила турнир на УЕФА – Лига Европа. А италианският футбол отново излезе на дневен ред, подобно на Шампионска лига, след като два тима намериха място на полуфиналите.

Това са Ювентус и Рома, които имат реален шанс да спорят за трофея на големия финал. Преди това обаче „бианконерите“ ще трябва да се справят със Севиля, а „вълците“ – с Байер Леверкузен.

Ювентус преодоля Спортинг Лисабон след равенство 1:1 като гост (2:1 общ резултат). Рома пък за малко да отпадне на „Олимпико“, но късен гол на Пауло Дибала вкара мача в продължения, за да може след това „вълците“ да спечелят с 4:1 (4:2 общ резултат).

Севиля поднесе голямата сензация на четвъртфиналите, изхвърляйки Манчестър Юнайтед по категоричен начин. Андалусийци, които са 13-и в Ла Лига, но и рекордьори по трофеи в Лига Европа, надвиха „дяволите“ с 3:0 (5:2 общ резултат).

Байер Леверкузен имаше най-леката задача, разбивайки Роял Юнион с 1:4 (2:5 общ резултат).

Ето и полуфиналните двойки:

Ювентус – Севиля

Рома – Байер Леверкузен

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Йордан Стоянов
Йордан СтояновЙордан Стоянов завършва специалност "Журналистика" към Софийски университет. Йордан разполага с дългогодишен опит в отразяването на най-интересните новини от света на спорта.
Коментирай

Няма коментари.