Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

За трети път през сезона: Интер срещу Милан в „Дерби дела Мадонина“

0
Тео Ернандес, Николо Барела, Интер - Милан
БТА

Интер и Милан се изправят в трето дерби на Милан през този сезон. В първия шампионатен сблъсък през септемвир „росонерите“ триумфира с 3:2 след истински рецитал на Рафаел Леао, но за Суперкупата в Рияд „нерадзурите“ бяха пълен господар и триумфираха с 3:0. Днешното „Дерби дела Мадонина“ е от 21:45 часа.

Интер изглежда далеч от лидера Наполи, въпреки че по всеобщо мнение е най-състоятелният преследвач на партенопеите. „Змията“ е и единственият тим от Серия А побеждавал „адзурите“, но за сметка на това допусна доста грешки в шампионата и изостава на 13 пункта от южняците. 

Преди броени дни Интер продължи до полуфиналите за Копа Италия след трудна победа с 1:0 над Аталанта. На този фронт момчетата на Симоне Индзаги защитават трофея си от миналата година, когато на финала бе сломен отбора на Ювентус. 

Единственият футболист, който е под въпрос за наставника Симоне Индзаги е халфът Марсело Брозович. Хърватинът тренира с основната група играчи, но немалко време лекуваше травма.

Лаутаро Мартинес, Интер

Ситуацията в лагера на Милан едва ли може да бъде по-лоша. Титулярният вратар Майк Менян и звездата Златан Ибрахимович са аут от дълго време, което отвори истинска пропаст в състава на Стефано Пиоли. Действащият шампион на Италия има едва една победа през 2023-а година, а през месец януари инкасира куп попадения във вратата си. 

Лошите резултати дори изхвърлиха Милан от четворката, а отбрът бе най-близо до Наполи в края на изминалата година. „Росонерите“ се провалиха сериозно и на трансферния фронт през януари, като не успяха да предложат на Рома нужното за Николо Дзаниоло. 

Има голяма вероятност, ако Милан загуби дербито със своя градски съперник Интер, наставникът Пиоли да бъде уволнен, каквито информации зачестиха в италианската преса. Самият наставник обяви на пресконференция, че неговият състав и философия са далеч от своя край, с което опита да вдъхне кураж на феновете от Curva Sud.

Рафаел Леао, Милан

Какво ще се случи в едно от най-яростните съперничества не само в Европа, но и в целия свят, предстои да разберем късно тази вечер!

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.