ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

За трети път в историята си: Фиорентина е финалист за Купата

0
Додо, Фиорентина - Кремонезе
БТА

Фиорентина и Кремонезе направиха 0:0 във втория полуфинал между двата тима от Купата на Италия. По този начин „виолетовите“ се класират за финал след победата с 2:0 в първата среща.

В спор за трофея флорентинци ще играят срещу Интер, който елиминира Ювентус.

Домакините от Фиорентина наложиха своето темпо на игра през първата част, а Кремонезе се прибр.

Най-интересното положение през първата част дойде в 16-ата минута, когато Ниола Миленкович скочи високо и засече с глава, но ударът му премина встрани от дясната греда.

През второто полувреме картинката не се промени особено освен, че Кремонезе овладя владението на топката и от своя страна опита някакъв натиск, който често бе спиран от домакините.

По този начин Фиорентина се класира за своя трети финал за Купата на Италия. През 2001-ва година „Ла Виола“ вдига трофея. През 2014-а обаче Наполи спира Фио за втори трофей от тази надпревара.

Финалът на Купата на Италия за сезон 2022/2023 между Фиорентина и Интер се очаква да бъде на 24 май (сряда).


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.