ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Ювентус сломи Лацио и е на полуфинал за Купата на Италия

0
Ювентус
Twitter.com

Ювентус ще играе полуфинал за Купата на Италия. „Старата дама“ победи с минималното 1:0 един от най-силно представящите се тимове в турнира – Лацио. Единственото попадение за „бяло-черните“ вкара защитникът Бремер. В своята полуфинална битка Юве ще игра „Дерби д`Италия“ срещу носителя на трофея Интер.

Първата част на „Алианц Стейдиъм“ не предложи почти нищо като интересни положения пред двамата вратари Матиа Перин и Луис Максимиано. В средата на частта един от най-активните за Лацио – Матиа Дзакани, опита техничен удар в долния ляв ъгъл на Перин, но не улучи. 

Точно когато изглеждаше, че двата тима ще се оттеглят на почивката при нулево равенство, Юве удари. Поредица центрирания заваляха към наказателното поле на „орлите“. При последното от тях Филип Костич центрира към вратарското поле, където Глейсо Бремер изпревари Максимиано, пращайки кълбото във вратата на римския гранд.

„Бианкочелестите“ правеха опити да възстановят равенството, но атаките им не се увенчаваха в чисти положения, каквото имаше Мойс Кийн четвърт час преди края, а впоследствие повтори упражнението и в сетните секунди на мача.

Малко преди него опасен удар на Адам Марушич мина покрай лявата греда на Перин. 

Наставникът на лациалите Маурицио Сари хвърли всички сили и опита да раздвижи своите с много смени през второто, но не успя. Дори звездата на тима Сергей Милинкович-Савич, който влезе от пейката, не успя да измисли нищо градивно, за да създаде чист голов шанс за отбора си и по този начин Лацио се прости с Копа Италия.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.