ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Юнайтед спечели битката за Манчестър след феноменален обрат

0
Маркъс Рашфорд
Снимка: Twitter

След невероятна драма Манчестър Юнайтед победи Манчестър Сити с 2:1 на „Олд Трафорд“. 12 минути преди края домакините губеха с 0:1, но с два бързи гола за 4 минути направиха феноменален обрат.

Така Юнайтед излезе трети в Премиър лийг след 20-ия кръг с 38 точки и вече е само на една от втория Сити. Лидер е Арсенал с 44 пункта и утре „топчиите“ могат да увеличат аванса си, ако измъкнат нещо като гости в дербито с Тотнъм.

Юнайтед бе по-добър през първото полувреме, но Бруно Фернандеш и на два пъти Маркъс Рашфорд пропуснаха да открият резултата.

След почивката Сити заигра по-добре и удари първи. В 60-ата минута Кевин де Бройне нахлу в пеналта и стигна до аутлинията, откъдето направи блестящо центриране. От него се възползва влезлият минути по-рано Джак Грийлиш, който вкара с глава – 1:0 за Сити.

Играчите на Ерик тен Хаг обаче проявиха характер и стигнаха до крайни успех. В 78-ата минута Бруно Фернандеш изравни с нисък удар, но в първия момент асистентът вдигна флага за засада на Рашфорд. След последвалата консултация между арбитърът и главния съдия попадението все пак бе зачетено – 1:1.

В 82-рата минута резервата Алехандро Гарначо подаде прекрасно към Маркъс Рашфорд, който протегна крак и насочи топката в мрежата – 2:1 за Юнайтед.

По този начин Рашфорд се разписа в седми мач поред и донесе скъпоценните три точки на своите.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.