Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Във Вечния град идва горещ уикенд – Рома и Лацио влизат в свиреп сблъсък

0
Рома Лацио
Снимка: БТА

31-вият кръг в Италия идва в седмицата след католическия Великден. В първия уикенд на април „Дерби дела Капитале“ ще прикове погледите на Рим, Италия и Европа, а Рома и Лацио ще водят битка, която е много повече от 90 минути на терена.

Милан ще гони своето срещу Лече, а градският съперник Интер прави последни стъпки до титлата.

Ювентус посреща Фиорентина в друг много зрелищен мач от кръга, а шампионът от миналата година Наполи гостува в северна Италия на Монца.

Милан капарира второто място

„Росонерите“ подкараха страхотно темпо в последните месеци и съвсем логично натрупаха много точки. Толкова пунктове, че им позволиха да дръпнат с цели шест на третия Ювентус, считан за претендент за титлата.

В съботния следобед Стефано Пиоли ще изведе момчетата си за наглед лесно домакинство. Лече гостува на „Сан Сиро“. „Джалоросите“ се борят за своето оцеляване, като разликата до опасната зона не е голяма. Едва ли „Дявола“ ще допусне изненада срещу южняшкия тим, особено предвид факта, че ще разчита на почти всичко най-добро.

Рубен Лофтъс-Чийк е с наказание заради натрупани картони, а Пиер Калулу и Томазо Побега също няма да вземат участие. С това се изчерпват и тревогите на Пиоли.

Рафаел Леао, Милан
Рафаел Леао, Милан (Снимка: БТА)

Лука Готи напипа ваксата моментално и Лече взе 4 точки от домакинството на Рома и гостуването на Салернитана. Трудно е човек да повярва обаче, че ще се види подобна сензация и в Милано.

Милан очаквано взима превес в ставките на инбет. Коефициентът за „росонерите“ е 1.38 срещу 8.50 за Лече и точно 5 за равен резултат.

Рим ще кърви – „Дерби дела Капитале“ е на хоризонта

Едно от най-свирепите европейски дербита ще прикове погледите в събота вечер. „Олимпико“ приема Рома и Лацио, които ще решават съдбата на Рим. Срещата е с начален час 19:00.

„Джалоросите“ изглеждат в доста по-добро състояние от градския си съперник въпреки равенството с Лече (0:0). За „вълците“ ще се завърнат двигателите на отбора Лоренцо Пелегрини и Пауло Дибала, които пропуснаха мача на „Виа дел Маре“. Единствените липси за Даниеле Де Роси се очертава да бъдат Сердар Азмун и Еван Ндика. Евентуална победа може да приближи Рома до четвъртото място, окупирано изненадващо от Болоня. Разликата към момента е 5 точки.

Лацио отдавна забрави амбициите си за място в четворката, камо ли за защита на второто място от миналата година. И „орлите“, точно както „вълците“ извършиха треньорска смяна. Игор Тудор дебютира начело на лациалите с победа с 1:0 над Ювентус в шампионата. Дни по-късно хърватинът регистрира и загуба от същия съперник с 0:2, ала за Купата на Италия.

Игор Тудор
Игор Тудор (Снимка: БТА)

„Бианкочелестите“ имат малко повече кадрови проблеми преди големия мач за Рим. Матиа Дзакани, Иван Проведел и Мануел Ладзари няма да вземат участие в двубоя, а и тримата италианци са движеща сила на тима. До последно под въпрос пък ще е полузащитник Николо Ровела.Силата на Лацио изглежда се крие в новата схема с трима бранители, която Тудор започна да налага от първия си двубой.

Дербито на Вечния град е непредвидимо, но inbet смята, че Рома има леко предимство на 2.25. Ставката за Лацио е 3.55, а хиксът – 3.25.

Тежко гостуване за Наполи в северна Италия

Шампионът отдавна сдаде титлата, но продължава борбата си за евроквота. Южняците се съвземат бавно под ръководството на Франческо Калцона. А най-интересната новина от последните дни е, че Маурицио Сари може да замени пожарния вариант Калцона на пейката.

Монца, който на практика не се бори за нищо, има шанса да обърка сметките на южняците. Типичен мач между Севера и Юга в Италия, макар и в по-малък мащаб. „Бианкоросите“ са приятна изненада и през този сезон и се утвърдиха в средата на таблицата.

В първия мач между двата тима Микеле Ди Грегорио заключи вратата си за 0:0 на „Марадона“, а дали и сега ще успее да го направи, предстои да разберем. Преди година в Монца едноименният тим победи спечелилия титлата Наполи с 2:0, което изравни общия баланс в това съперничество – по една победа. Определено ни очаква атрактивен мач, но за жалост само партенопеите имат истинска цел пред себе си, отборът на Рафаеле Паладино ще играе за своята чест.

Виктор Осимен
Виктор Осимен (Снимка: БТА)

Коравият домакин Монца получава точно 4.00 за своя победа. Шампионът Наполи пък е оценен на ставка 1.90 от INBET, а да няма победител в мача – 3.80.

Повече от мач: Ювентус и Фиорентина в омразен сблъсък

Два от отборите в Италия, които най-много се мразят – Ювентус приема Фиорентина. „Бианконерите“ и „Ла Виола“ могат да се срещнат и на финала за Купата, тъй като взеха аванс срещу Лацио и Аталанта съответно.

Шампионатният мач между торинци и флорентинци загатва за витално значение. Юве вече е опрян до стената и е възможно да не опази и третото си място, а кой знае след това…Фио пък изостава на 7 точки от шестия Аталанта и мисия Европа изглежда е на прага да бъде обречена. Хубавите новини за Винченцо Италиано не са свързани само с доброто представяне в турнирните мачове. Наставникът на „виолетовите“ няма нито един липсващ футболист за мача в Торино.

Федерико Киеза
Федерико Киеза (Снимка: БТА)

Макс Алегри също не е за оплакване. Освен Николо Фаджоли и Пол Погба, които са специфични случаи и отдавна аут, единственият отсъстващ ще бъде Аркадиуш Милик.

Inbet се доверява на Ювентус за този мач с 1.87. Коефициентът за Фиорентина е 4.50. Равенството се котира на 3.55.

Походът на Интер ще мине и през Удине

Интер е само на няколко победи от 20-ата титла на Италия. Сега „нерадзурите“ гостуват на Удинезе в преследване на поредните три точки.

„Фриуланите“ отчаяно се нуждаят от точки, тъй като са много близо до изпадащите. Интер пък е абсолютно необезпокояван на върха с преднина от 14 пункта.

Алексис Санчес
Алексис Санчес (Снимка: БТА)

През лятото между двата отбора се завъртя сериозна сага с участието на Лазар Самарджич. Атакуващият халф бе смятан за сигурен футболист на Интер, но в крайна сметка и до днес защитава цветовете на „зебрите“. Според двата лагера причините са коренно различни, факт е обаче, че трансферът на сърбина не се осъществи.

И в този мач се очаква Симоне Индзаги да направи немалко ротации, за разлика от колегата си Габриеле Чофи.

Според Инбет Удинезе е аутсайдер срещу бъдещия шампион Интер. 6.75 получават „фриуланите“ за успех, а такъв на „Змията“ е 1.48. Букмейкърът оценява равния на 4.50.

Ето всички мачове от кръга в Италия:

5 април, петък| Салернитана – Сасуоло

6 април, събота| Милан – Лече

6 април, събота| Рома – Лацио

6 април, събота| Емполи – Торино

7 април, неделя| Фрозиноне – Болоня

7 април, неделя| Монца – Наполи

7 април, неделя| Каляри – Аталанта

7 април, неделя| Верона – Дженоа

7 април, неделя| Ювентус – Фиорентина

7 април, неделя| Удинезе – Интер


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.