Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Време и търпение: Ансу Фати е поредният светъл лъч от „Ла Масия“

0
Ансу Фати
БТА

Според наставника на Барселона – Шави Ернандес, младият талант Ансу Фати ще има голяма роля през втората половина от сезона. Това заяви категорично треньорът преди броени часове и въпреки лошото представяне на юношата на тима в последния мач с Хетафе.

Речта определено развълнува привържениците на „блаугранас“, които отчаяно искат Фати оправдае гигантските очаквания, които постави и продължава да поставя (когато е здрав).

Той направи своя дебют едва 16-годишен през 2019 г., чупейки редица рекорди, прокарвайки път за други млади надежди като Педри и Гави в един тим на Барса, който меко казано, лъкатушеше.

Ансу все още няма основна роля в тима, три години и половина по-късно. Испанецът е здрав, но психологическото преодоляване на серията травми е много трудно. Диамантът на Барселона се нуждае от време, търпение и вяра от всички в клуба, а изглежда Шави напълно разбира това. Какво по-важно от факта, че треньорът ти разбира, че имаш нужда от време?!

Головете срещу Бетис и Сеута бяха искрата, от която всички на „Камп Ноу“ се нуждаеха, за да си върнат надеждата за продукта на „Ла Масия“. В момента в Каталуния под лупа е слабото му представяне срещу Хетафе, но предвид обстоятелствата, това е нормално. Дори специалистите и критиците на тима го отчитат – Фати все още е неуверен и може да излекува това само с голове и добри представяния.

Ансу Фати

Планът на Шави е да използва повече Ансу, но медиите в Испания тръбят, че легендарният халф желае да го пуска от резервната скамейка като за начало, и то в мачове, които са с по-положителен характер. Фати може да играе на няколко позиции в атака, а може да играе и без позиция. Досущ като бившия играч на „лос кулес“ Антоан Гризман.

Вероятно никога няма да бъде типичен нападател ала Левандовски, вероятно няма да стане и типичното ляво крило както бе Неймар преди години на „Камп Ноу“. Но позицията на втори нападател, може да е това, от което Фати се нуждае, за да избухне, дори с лека промяна на схемата на игра, или дори да изпълнява функциите на „лек нападател“.

След наказанието на Роберт Левандовски, слабата форма на Феран Торес и напусналия Мемфис Депай, ситуацията за Барселона в предни позиции се усложни. Това не е идеалният вариант за форсирането на Фати,нито за Шави, но чрез несгодите се изгражда характер, а Фати вече се пребори с много несгоди.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.