Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Ливърпул е готов за безмилостен реванш срещу ранения Манчестър Юнайтед

0
Манчестър Юнайтед - Ливърпул
Манчестър Юнайтед - Ливърпул (Снимка: Twitter.com/Premier League)

В Англия има традиция последният ден от седмицата да бъде изпълнен с най-големите мачове в страната и затова я наричат „Super Sunday“ (Супер неделя). Именно такава ще бъде и днес, защото ни предстоят три страхотни сблъсъка от Висшата лига.

Лондонските Челси и Тотнъм ще вземат участие в действието, като „сините“ гостуват на последния Шефилд Юнайтед, докато Тотнъм приема Нотингам Форест. Определено обаче всички погледи ще бъдат насочени към „Олд Трафорд“, където Манчестър Юнайтед приема Ливърпул в най-големия мач в английския футбол!

Нека разбием двубоите и да разберем какво може да очакваме от тях!

Манчестър Юнайтед – Ливърпул, 17:30 часа

Двата големи съперника влизат в този страховит сблъсък в противоположни настроения. Мърсиайдци ще продължат с мисията да гонят титлата във Висшата лига, а сега се изправят срещу дълбоко наранения Манчестър Юнайтед на „Олд Трафорд“.

През лятото се очакват големи промени при „червените дяволи“ след влизането в клуба на новия инвеститор сър Джим Ратклиф и неговата компания INEOS, но злополучното поражение с 3:4 от Челси в четвъртък вечер беше може би най-смущаващата загуба на Манчестър Юнайтед за сезона, което допълнително потуши всички останали надежди за класиране в Шампионската лига. 20-кратните шампиони водеха с 3:2 до 100-ата минута, но само 60 секунди по-късно вече бяха от губещата страна след хеттрика на Коул Палмър.

Усмивките пък преобладават в отбора от „Анфийлд“, но Ливърпул трябва да бъде предпазлив за тази среща, след като загуби последното си пътуване до „Олд Трафорд“ с 3:4 и отпадна от ФА Къп, слагайки край на шансовете си за куадрупъл миналия месец. „Червените“ обаче влизат в това дерби на гърба на победа с 3:1 над Шефилд Юнайтед през седмицата, но вече с точка пасив от Арсенал на върха в класирането, така че победата е напълно задължителна, ако искат отново да бъдат лидер в края на деня.

Мениджърът на Юнайтед – Ерик тен Хаг, трябваше да сменя принудително както Рафаел Варан, така и Джони Евънс срещу Челси в четвъртък, което може да остави Уили Камбуала да си партнира с Хари Магуайър в центъра на защита. Каземиро получи удар и може да не успее да влезе в титулярния състав за сметка на Скот Мактоминей, докато Антони можеше да остави отново Мааркъс Рашфорд на пейката. Люк Шоу, Тайрел Маласия, Антони Марсиал, Виктор Линделоф и Лисандро Мартинез остават дълготрайно в лазарета.

Уатару Ендо пропусна победата над Шефилд Юнайтед, но има надежда, че ще се възстанови навреме за днешния мач, което ще даде шанс на Алексис Мак Алистър да играе в малко по-предни позиции. Това не е лошо, като се има предвид какъв гол вкара на „остриета“ в четвъртък вечер. Вратарят Алисон, Трент Александър-Арнолд и Диого Жота се очаква до две седмици да бъдат на разположение отново, но Тиаго Алкантара и Стефан Байчетич изглежда малко вероятно да се появят повече преди края на сезона. Същото важи и за Жоел Матип.

Сезонът на Манчестър Юнайтед изглежда върви все по-стремглаво надолу. Точно когато изглежда, че е дошъл най-тежкият момент за отбора, по някакъв начин „червените дяволи“ правят, така че още в следващия мач да „бият всякакви нови антирекорди“. Загубата от Челси беше напомняне за това колко далеч са от големите отбори във Висшата лига. Ливърпул пък все още може да запише требъл, но Висшата лига със сигурност е по-важно от Лига Европа. „Червените“ имат някои забележителни победи в последните години на „Олд Трафорд“ и сега планират още един убедителен успех в неделя следобед.

Букмейкърът Palms Bet потвърждава, че Ливърпул влиза като фаворит в сблъсъка с коефициент за победа от 1.62, докато този за Манчестър Юнайтед е 4.50. Ставката за равенство пък е 5.00. Очакванията са и двата отбора да се хвърлят в битката, така че спокойно може да се заложи и на опцията гол/гол с коефициент от 1.38.

Шефилд Юнайтед – Челси, 19:30 часа

Челси ще се надява на по-спокойна вечер, когато пътува за среща срещу Шефилд Юнайтед в неделния мач от Висшата лига. „Сините“ направиха знаменит обрат до 4:3 над Манчестър Юнайтед на „Стамфорд Бридж“ в четвъртък, въпреки че до 100-ата минута губеха с 2:3. Този успех ги върна обратно в Топ 10, но като цяло, сезонът си остана разочароващ.

Десет точки делят пък делят Шефилд Юнайтед от спасителната зона след поражението им с 1:3 от Ливърпул, като отборът на Крис Уайлдър отчаяно се нуждае от всяка точка до края на сезона.

Очаква се Камерън Арчър да се завърне след контузия в прасеца, за да вземе участие в днешната среща, докато Густаво Хамер, който напусна заради травма в средата на седмицата, се смята, че е избегнал по-сериозни проблеми и може да запази мястото си в стартовия състав. Даниел Джебисън, Крис Башам, Райън Брюстър, Том Дейвис, Джорд Балдок, Джон Игън, Рис Норингтън-Дейвис и Макс Лове обаче остават твърдо аут в лазарета.

Челси няма нови проблеми с контузии след драмата срещу Манчестър Юнайтед, но почти сигурно Маурисио Почетино ще направи някои промени, след като аржентинецът вече пусна един и същ стартов състав в два поредни мача. Нони Мадуеке направи добро впечатление, влизайки пейката и почти сигурно ще стартира днес, докато Карни Чукумека вероятно ще остане резерва, тъй като все още се възстановява от контузия. Десният защитник на академията на клуба Джош Ачемпонг може да получи шанс да стартира на мястото на Мало Густо, който не се представи на много високо ниво срещу Юнайтед. Извън състава обаче остават вратарят Роберт Санчес, Бен Чилуел, Лесли Угочукву, Леви Колуил, Кристофър Нкунку, Рийс Джеймс, Ромео Лавия и Уесли Фофана.

Челси може лесно да спечели този мач с 5:0, но няма да бъдем изненадани, ако видим как Шефилд Юнайтед успее да вземе трите точки. Точно това е проблемът на „сините“ този сезон – липса на каквото и да е постоянство. Победата с 4:3 над Манчестър Юнайтед обаче може да се превърне в повратна точка, която да вдъхнови голямата промяна в отбора, но реалистично погледнато, Челси дори не би трябвало да дава всичко от себе си, за да победи „остриетата“, които допускат с лекота по три гола на мач. За Уайлдър дилемата ще бъде дали да пусне отбор, който да пази равенството или да излезе, за да се опита да спечели и трите. Часовникът тиктака за Шефилд и с всеки изминал мач надеждите за оцеляване избледняват.

Тук Челси е този, който получава коефициент за победа от 1.40 срещу 7.00 за Шефилд, определен от букмейкъра Palms Bet. „Хиксът“ пък се оценява на 5.50. Попаденията едва ли ще липсват, така че над 2.5 гола със ставка 1.41 е привлекателна опция.

Тотнъм Хотспър – Нотингам Форест, 20:00 часа

Тотнъм приема Нотингам Форест в последния мач от 32-ия кръг на Висшата лига тази седмица. Отборът на Ангелос Постекоглу ще опита да се върне на победния път след разочароващото равенство 1:1 срещу Уест Хем Юнайтед и продължава да се бори за място в Топ 4, като успехът изглежда задължителен срещу отбор като Нотингам, който се бори за живота си в елита. Към момента „шпорите“ са пети и изостават с три от четвъртия Астън Вила, който обаче ще има мач повече след днес.

Форест пък е на 17-ото място в класирането, с равен брой точки с 18-ия Лутън, но в добро настроение след категоричната победа с 3:1 над Фулъм. Това ще бъде първо завръщане на Нуно Еспирито Санто на „Тотнъм Хотспър Стейдиъм“ след напускането му на клуба през ноември 2021-а година.

Бренън Джонсън получи удар срещу Уест Хем, но се очаква да запази мястото си в стартовия състав, което ще е напълно заслужено след впечатляващото му представяне в последните седмици. Ричарлисон обаче е с контузия в коляното, като ще прави компания на Манор Соломон, Райън Сесеньон и Фрейзър Форстър в лазарета.

Не се очаква Нуно да прави каквито и да е промени в състава, което е едновременно добраи лоша новина в този момент от сезона. Продължаващото отсъствие на нападателя Тайво Авоний е тежък удар, докато защитниците Уили Боли и Нуно Таварес вероятно също ще пропуснат двубоя.

И двата отбора имат потенциала да спечелят и загубят тази среща. Вече видяхме и „шпорите“, и Форест, че са готови да ни изненадат както приятно, така и неприятно. Така че никога остава загадка какво да очакваме ода се случи. Тотнъм има какво да доказва след равенството с Уест Хем и Постекоглу знае, че всичко под три точки може да бъде фатално в опита им да стигнат до Шампионската лига.

Тотнъм влиза като фаворит, а букмейкърът Palms Bet му дава коефициент за победа от 1.42 срещу 6.50 за Нотингам, докато равенството е определено на 5.33. И тук попадения ще има, така че ставката за над 2.5 гола от 1.41 може да се играе.

Програма за и резултати от мачовете от 32-ия кръг на английската Висша лига:

Събота, 6 април:

Кристъл Палас – Манчестър Сити 2:4

Уулвърхемптън Уондърърс – Уест Хем Юнайтед 1:2

Лутън Таун – Борнемут 2:1

Фулъм – Нюкасъл Юнайтед 0:1

Евертън – Бърнли 1:0

Астън Вила – Брентфорд 3:3

Брайтън & Хоув Албиън – Астън Вила 0:3

Неделя, 7 април:

17:30 часа | Манчестър Юнайтед – Ливърпул

19:30 часа | Шефилд Юнайтед – Челси

20:00 часа | Тотнъм Хотспър – Нотингам Форест

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.