ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Няма как просто да има по-голям мач от този и при това не е финал!

0
Лерой Сане и Джуд Белингам
Байерн Мюнхен - Реал Мадрид, Лерой Сане и Джуд Белингам (Снимка: БТА)

Всичко вече се свежда до испанската столица в сряда вечер, където Реал Мадрид и Байерн Мюнхен се сблъскват в мач-реванша от полуфиналите в Шампионската лига. Срещата на стадион „Сантиаго Бернабеу“ стартира в 22:00 часа и победителят ще си спечели билети за финала на „Уембли“, където ще се изправи срещу Борусия Дортмунд, който във вторник отстрани Пари Сен Жермен.

В първата среща в Мюнхен двата състава изиграха зрелищен мач, като Винисиус Жуниор откри резултата след страхотно подаване на Тони Кроос, преди възпитаниците на Томас Тухел да отвърнат с два бързи гола на Лерой Сане и Хари Кейн от дузпа след почивката. В края, обаче, играчите на Карло Анчелоти отвърнаха на предизвикателството и Винисиус отново бе точен, този път от бялата точка.

Сега, на „Сантяго Бернабеу“, Реал влиза в страхотно настроение, след като през уикенда подпечата рекордната 36-а поредна шампионска титла на страната след класика над Кадис и поражение на Барселона от градския съперник Жирона. „Лос бланкос“ напълно заслужено ликуваха с титлата в Ла Лига, четири кръга преди края на сезона, и сега ще концентрира изцяло вниманието си върху реванша с Байерн.

Байерн може да съжалява до известна степен, че не съумя да вземе аванс преди реванша на испанска земя, но сега трябва да покаже на какво е способен срещу рекордьора по трофеи от най-престижния европейски клубен турнир. Баварците загубиха през уикенда от Щутгарт с 1:3, но поражението няма огромно значение за тима, който бе надигран категорично от Байер Леверкузен в борбата за титлата в Бундеслигата. Шампионската лига е последният шанс на Тухел и компания да си тръгнат с трофей, след като отборът отстъпи в спора за Суперкупата на Германия, а след това отпадна и от турнира за Купата на страната.

Успехът на Борусия Дортмунд във вторник би послужила като огромна мотивация за Байерн, тъй като на масата седи повторението на германския финал от 2012-а година, който беше спечелен от баварците. Като се имат предвид добрата игра, която германците показаха в първия мач и умението на Тухел да измисля хитри планове в подобни двубои, трябва да се очаква още една напрегната „афера“ в сряда.

Тези два европейски гиганта са се сблъсквали много пъти на голямата сцена, като Реал, обикновено, излизаха победител. Байерн обаче има доста впечатляващ рекорд на Бернабеу (след 90 минути), въпреки че отборът на Карло Анчелоти много рядко напуска този турнир, след като е избегнал поражение далеч от дома в първия мач. Всъщност, новият испански шампион е продължавал в 18 от предишните си 19 подобни срещи.

В общата статистика, силите между двата гранда са много изравнени. Реал е с една победа повече – 12 на 11, при четири равенства и голова разлика 43:41 в полза на Кралския клуб. В последния им сблъсък на полуфиналите през 2017/2018, „Лос бланкос“ ликува с общ резултат 4:3, преди да вдигне и „Ушатата“ срещу Ливърпул на финала в Киев. Реал и Байерн са се срещали 12 пъти на елиминации, като испанците водят със 7:5, но баварците са с баланс 4:3 в полуфинални сблъсъци.

Домакините влизат в реванша в почти пълен състав. Даниел Карвахал ще се завърне обратно в титулярния състав, след като пропусна срещат миналата седмица в Мюнхен поради наказание. Карвахал, който започна срещу Кадис в събота, ще замени Лукас Васкес на десния бек. Тони Кроос, Ферлан Менди, Родриго и Антонио Рюдигер получиха почивка през уикенда и ще бъдат свежи за сблъсъка тази вечер. През уикенда в игра се завърна и вратарят Тибо Куртоа, който, обаче, почти сигурно ще остане резерва за двубоя с Байерн. Единственият сигурен отсъстващ е Дейвид Алаба.

Вероятен състав на Реал Мадрид (4-3-1-2): Андрий Лунин – Даниел Карвахал, Антонио Рюдигер, Начо Фернандес, Ферлан Менди – Орелиен Чуамени, Тони Крюс, Федерико Валверде – Джуд Белингам – Родриго, Винисиус Жуниор

На обратния полюс, обаче, са нещата в Байерн, където има дълъг списък с контузени. Рафаел Герейро почти сигурно ще пропусне остатъка от сезона заради травма в глезена, докато Ерик Дайър е под въпрос заради проблем с главата. Буна Сар и Саша Боеи със сигурност пропускат сблъсъка, докато Матайс де Лихт се завърна към тренировки и трябва да бъде готов за реванша. Твърдо аут остава и Кингсли Коман.

Вероятен състав на Байерн Мюнхен (4-2-3-1): Мануел Нойер – Йосуа Кимих, Ерик Дайер, Матайс де Лихт, Нусаир Мазрауи – Конрад Лаймер, Леон Горецка – Лерой Сане, Томас Мюлер, Джамал Мусиала – Хари Кейн

Какво ще измисли Томас Тухел в сряда вечер? Германецът проведе първия мач превъзходно и е трудно да заложиш срещу педантичния германец в директна елеминация. Със сигурност ще бъде трудно на Байерн да владее топката и няма съмнение, че в отбора могат да се похвалят със скорост при контраатаките си, с които ще се опитат да наранят домакините. Реал, от своя страна, отново ще разчита на индивидуалната класа на своите големи звезди.

Напълно е възможно Байерн да възроди духа си от 2012-а година и да продължи напред. Няма да е изненада и, ако се стигне до дузпи, където всичко е възможно. Докато наскоро коронованите шампиони в Ла Лига доминират в този сблъсък през този век, Байерн се представя добре на „Бернабеу“, което му дава надежда. Германците не са губили в редовните 90 минути като гост на Реал от 2014-а година и надделяха с дузпи на полуфиналите през 2011/2012, за да изхвърлят „Лос бланкос“ на Жозе Моуриньо от надпреварата именно на полуфиналите.

Букмейкърът Inbet залага за победа на Реал Мадрид с коефициент от 1.96 срещу 3.70 за успех на Байерн. Равенството, което би означавало поне продължения, е оценено на 3.80. Както в първата среща, попаденията няма да бъдат мираж, затова гол/гол със ставка 1.50 е добър вариант за залог.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.