Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Време е Ботев Пловдив да върне врачани в реалността

0
Ботев Пловдив фенове ултраси
Снимка: БТА

Ботев Пловдив има всички аргументи да победи Ботев Враца в предстоящия мач този петък от 17:45 часа. Малко след края на работния ден на „Колежа“ пристига отбор, който е без загуба вече четири кръга, а преди тях се считаше за сигурен изпадащ. Този път обаче едва ли ще увеличи актива си и в следващите редове ще разгледаме защо. Ивайло Ненков ще е главен съдия, а за ВАР ще отговаря Васимир Ел-Хатиб.

„Канарите“ са длъжници на своите фенове през сезона. Отборът разполага с огромен потенциал и деветото място въобще не му приляга. До края на кампанията ще се преследва турнира за Купата на България, където предстоят полуфинали срещу ЦСКА. В шампионата пък реалната цел е седма позиция и бараж за участие в европейските клубни турнири, макар че е напълно възможно Ботев да приключи редовния сезон като шести.

Пловдивският гранд притежава много по-висока класа от съперника. Единствена пречка може да се окажат два фактора – подценяване и кадрови проблеми, макар и с някои резерви отборът да остава твърд фаворит.

Ивелин Попов
Капитанът на Ботев Пловдив Ивелин Попов (Снимка: БТА)

Кадрови проблеми

Душан Керкез няма да може да разчита на голмайстора Георги Николов. Младежкият национал скъса кръстни връзки и е аут до края на сезона. Под въпрос е опитният Ивелин Попов, който игра срещу ЦСКА 1948 (0:0) с висока температура. Полузащитникът е с вирусно заболяване, каквото тормози и Кристиан Начукву. Атанас Чернев и Янис Карабельов пък лекуват травми.

Добрата новина е завръщането след наказание на Антонио Перера. Испанецът пропусна мачовете с „червените“ и Берое (3:0). Антоан Конте пък е пред завръщане, след като вече тренира наравно със своите съотборници. Той ще получи минути по всяка вероятност, за да добие ритъм за сблъсъка с „червените“ за Купата след седмица.

Враца ще е без своя вратар Федерико Бариос. Колумбиецът доигра с контузия срещата с Крумовград преди седмица (0:0), в която дори беше избран за Играч на мача. Вместо него ще пази Красимир Костов.

Ботев Пловдив
Ботев Пловдив (Снимка: БТА)

Борба за седмото място

Спортният директор Артур Платек неведнъж обяви, че иска отборът да завърши седми. Към момента това място заема ЦСКА 1948 с 39 точки, а шестият Крумовград е с 40. Арда е с актив от 39 т. Следва Ботев Пловдив с 38. „Жълто-черните“ имат и мач с Локомотив в София след домакинството на врачани. Напълно вероятно е да бъде взет пълния комплект от 6 пункта, който би изкачил отбора в Първата шестица. Крумовград обаче има леко домакинство на Етър и след това играе със Славия.

Би следвало един измежду Ботев и Крумовград да завърши шести редовния сезон (и да се „прецака“), а другият седми. По-големи сметки обаче ще се правят след изиграването на предстоящия кръг този уикенд. Арда към момента изглежда сигурен за втората група от четири отбора, защото има две тежки изпитания – с ЦСКА и Лудогорец. Проектът от Бистрица ЦСКА 1948 пък няма победа през 2024 година и изглежда твърде незаинтересован да гони шестото място.

Душан Керкез
Старши треньорът на Ботев Пловдив Душан Керкез (Снимка: БТА)

Цени на билетите

Няма промяна за този мач, като за Трибуна Юг и Трибуна Север феновете ще трябва да платят по 12 лева. Талоните за Трибуна Изток са по 15 лв. В зависимост от блока на Централната трибуна варират и цените:

– (блок А1 и А7) – 15 лв, (блок А2 и А6) – 20 лв, (блок А3, А4, А5) – 30 лв, (блок Premium 1 и 3) – 35 лв, (блок Premium 2 VIP с кетъринг) – 70 лв.

Деца до 4 години (включително) – влизат безплатно. Деца между 5 и 14 години (включително) и пенсионери над 65 години пък заплащат половината пари за вход. За инвалиди с инвалидни колички, както и за техните асистент-придружители, билет не се изисква.

Ботев Пловдив
"Колежа" (Снимка: LAP.bg)

Прогноза

Дори и без някои важни играчи Ботев Пловдив остава твърд фаворит. Коефициентът в букмейкърските къщи за „единица“ се котира около 1.33. Нашата прогноза обаче е за победа с повече от един гол разлика и връщане на Ботев Враца в реалността… където беше цял сезон.

Ставката за успех с разлика е 1.91 в Winbet и е подобна при останалите букита. Първият мач между двата отбора във Враца завърши 3:5 през есента. Сега едва ли ще паднат осем гола, но ще са поне с два повече във вратата на гостите.

Иначе равенството е оценено на 5.50. „Двойката“ е с коефициент 9.75. Над 2.5 гола в мача и под 2.5 са съответно – 1.72 и 2.15.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.