ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Григор отново доказа, че е специален тенисист

0
Григор Димитров
Снимка: БТА / BTA

По-рано в петък българската звезда на световния тенис – Григор Димитров, се класира за полуфиналите на „Мастърс“ турнира в китайския град Шанхай , след като надделя със 7:6 (2), 6:4 срещу чилиеца Николас Джари. В битка за финала той ще се изправи срещу петия в схемата Андрей Рубльов от Русия.

С класирането си за финалната четворка в китайския мегаполис българинът затвърди впечатлението, че е добър на всички тенис настилки. Първата ни ракета вече може да се похвали с достигането на 11 полуфинала от 14-е големи тенис турнира в ATP.

През кариерата си до момента той е печелил финалния турнир на ATP в Лондон (2017-а), както и „Мастърс“-а в Синсинати (2017-а). Димитров е достигал до полуфиналите на три турнира от Големия шлем – „Уимбълдън“ (2014-а), Australian Open (2017-а) и US Open (2021-а).

Той има полуфинали и на „Мастърс“ турнирите в Индиън Уелс, Монте Карло, Рим, Канада, Париж, а вече и в Шанхай.

Така от най-престижните турнира в мъжкия тенис той още не се е класирал за финалната четворка само на „Ролан Гарос“ от Големия шлем, както и на „Мастърс“ турнирите в Маями и Мадрид.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.