ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Влакът Интер е по график, Ювентус и Милан дерайлираха

0
Симоне Индзаги, Стефан де Фрай, Интер
Снимка: БТА

Измина 22-рият кръг в италианската Серия А. След него има нов водач в класирането – Интер, който дори е с мач пасив. Другите два колоса на Апенините – Ювентус и Милан, образно казано, дерайлираха и избягаха от нормалния график, предполагащ победи над Емполи и Болоня съответно.

Кръгът ще се запомни и с един много интересен щрих, свързан с пропуснатите дузпи – пет на брой.

В на теория най-атрактивният мач…Лацио и Наполи не си вкараха. Даниеле де Роси нареди втори пореден успех с 2:1 начело на Рома в понеделник вечер, пратил „вълците“ опасно близо до топ 4.

От зона „Шампионска лига“ изпадна Фиорентина, но пък вътре се нареди Аталанта.

Червен картон подхлъзна Юве срещу Емполи

„Старата госпожа“ и тосканският тим направиха 1:1 на „Алианц Стейдиъм“ в събота вечер. Ювентус бе в ролята на сериозен фаворит срещу Емполи, но „адзурите“ не загубиха във втори пореден мач на новия си треньор Давиде Никола (дебютирал с 3:0 над Монца).

Срещата стартира лошо за домакините, които още в 17-ата минута останаха с човек по-малко. Единият от тандема нападатели Аркадиуш Милик бе пратен рано-рано под душовете след грубо влизане. Така Юве остана само с Душан Влахович на върха на атаката и трябва да се отбележи, че сърбинът хвърли доста усилия, отбеляза гол и затвърди супер формата си от началото на сезона.

В средата на терена и защита Юве седеше солидно и не изглеждаше като да играе с 10 души срещу 11 от Емполи. Разбира се, от това се обуславя и фактът, че бе изгонен централен нападател в схема 3-5-2.

Голът, който инкасира торинският тим бе дело на Томазо Балданци. Младият италиански халф изненада всички с удар с по-слабия си десен крак от около двайсетина метра. Не бих определил попадението като крайна неточност в черно-бялата отбрана, а по-скоро липса на концентрация – също нещо непривично за тим на Макс Алегри.

Милан се пропука, а профука и две дузпи

„Росонерите“ и „рособлу“ направиха 2:2 в доста интересен мач на „Сан Сиро“, маркиран от две пропуснати дузпи. И двете от играчи на миланския гранд – Оливие Жиру и Тео Ернандес.

За втори пореден кръг Милан допуска две попадения (след победата с 3:2 над Удинезе). Подобна тенденция няма как да не накара щаба на Миланело да се замисли и почти веднага започнаха спекулациите за нови централни и крайни бранители – Мерих Демирал, Якуб Кивиор, Ола Айна и други.

През 90-те минути срещу Болоня Милан просто не стори достатъчно, за да спечели. Изглеждаше, че Болоня самосиндикално ще се бие и възпитаниците на Тиаго Мота почти го сториха с двете дузпи, които направиха. Около първата, отсъдена срещу Симон Кяер, имаше известни съмнения, но сигнал от ВАР стаята не последва, а Мота бе изгонен от пейката на болонци.

Отбраната на миланския колос не стои достатъчно солидна с множеството си отсъствия и това се вижда в пореден мач. Последната суха мрежа за Милан и Майк Менян е от 7 януари и 3:0 срещу Емполи.

Лацио и Наполи въобще не оправдаха очакванията

Двата сини тима не разместиха нулите на таблото. Най-близо до подобно деяние бе Тати Кастеянос, пратил топката в мрежата на Пиерлуиджи Голини с акробатично изпълнение. Попадението на аржентинеца обаче бе отменено заради засада в началото на втората част. Хипотеза е дали мачът щеше да се отвори и „Олимпико“ да види поне 40-45 минути спектакъл.

Римският и неаполитанският тим могат да предложат много повече на феновете си и на зрителите по трибуните, но уви, подходът на Маурицио Сари и Валтер Мадзари бе „по италиански“. Двамата опитни наставници от Ботуша така и не се пречупиха и предпочетоха по-скоро да не загубят, отколкото да атакуват успеха.

Една загуба за който и да е отбор можеше сериозно да разтърси някой от двата лагера, които не се радват на дори посредствен сезон. Към момента „орлите“ са седми, а партенопеите девети. И лациалите, и южняците ще се надяват на силен финален щурм от февруари нататък, за да спечелят поне място в Европа.

Ранен гол на Лаутаро дари Интер с триумф

Пореден мач и поредна победа на Интер. „Нерадзурите“ окупираха върха в Италия, въпреки че са с мач по-малко. Успехът във Флоренция отново бе оспорен от критиците на „Змията“, но фактите са факти. 19-кратният шампион на Италия преодоля една от най-тежките си визити с победа и суха мрежа.

Фиорентина изгуби мястото си в топ 4 след победите на Аталанта и Рома, но остава в добра позиция за атака на зона Шампионска лига. „Ла Виола“ може да съжалява сериозно за изпусната поне точка. 20 минути преди края Нико Гонсалес пропусна дузпа, бита по доста лековат начин. Пропускът на „гаучоса“ постави и вид антирекорд. От повече от 60 години в Серия А нямаше пет пропуснати дузпи в един кръг!

Специални похвали за представянето си получи албанецът Кристиан Аслани. Полузащитникът изигра пълни 90 минути на „Артемио Франки“ и дори асистенцията за гола на Лаутаро бе зад името на Аслани.

Победа-индиго за Рома под ръководството на Де Роси

Втори мач за Даниеле де Роси начело на Рома и втора победа с 2:1. Преди седмица „джалоросите“ надделяха срещу Верона на „Олимпико“ със същия резултат, с който сега надвиха и Салернитана като гост.

Пауло Дибала не продължи тенденцията с пропуснати дузпи в кръга и отбеляза, а Лоренцо Пелегрини удвои аванса на „вълците“. Впоследствие тимът се дръпна назад и точно както срещу веронци – допусна гол за намаляване на резултата. В крайна сметка отбраната издържа и Рома се изкачи на петото място в шампионата, изпреварвайки Фиорентина и лепвайки се зад четвъртия Аталанта.

За момента изглежда, че Де Роси овладя кризата на резултати в Рим. Програмата на Рома също изглежда добра – сега предстои домакинство на Каляри и шанс за трети успех, преди да дойде дербито с Интер, в което силите изглеждат доста по-различно разпределени.

Всички резултати от италианския 22-ри кръг:

Каляри – Торино 1:2

Аталанта – Удинезе 2:0

Ювентус – Емполи 1:1

Милан – Болоня 2:2

Дженоа – Лече 2:1

Верона – Фрозиноне 1:1

Монца – Сасуоло 1:0

Лацио – Наполи 0:0

Фиорентина – Интер 0:1

Салернитана – Рома 1:2

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.