Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Висша лига във вторник – тежки сблъсъци и люто лондонско дерби

0
Тотнъм Хотспър
Тотнъм Хотспър (Снимка: БТА)

Само в рамките на една седмица ще се насладим не на един, не на два, а на цели три кръга от най-гледаното първенство в света – английската Висша лига. Във вторник, сряда и четвъртък ще видим мачовете от междинния 31-и кръг на шампионата, които могат да имат голямо значение за целите на отборите.

Днес (2 април) програмата предлага пет сблъсъка, като участие ще вземат тимове като Нюкасъл, Евертън, Уест Хем и Тотнъм, които си имат своите амбиции.

Нека разбием по-подробно мачовете и да се опитаме да разгадаем какво да очакваме!

Нюкасъл Юнайтед – Евертън, 21:30 часа

Действията във вторник започват на „Сейнт Джеймс Парк“, когато Нюкасъл приема Евертън. „Свраките“ продължават да изпитват сериозни проблеми с контузии, но се отправят към предстоящия си двубой в добро настроение, след като направиха драматичен обрат и победиха Уест Хем с 4:3 в събота. Героят Харви Барнс, който има трудна дебютна кампания в клуба, се очаква да получи шанс да блесне от самото начало срещу „карамелите“.

Победата на Нюкасъл беше голямо облекчаване заради натиска върху мениджъра Еди Хау, който щеше да бъде подложен на още по-сериозни критики, ако Уест Хем бе взел трите точки. Така този успех запази шансовете на „джорджитата“ да преследват европейски футбол и догодина, като в момента заемат осмото място, но изостават само с точка от „чуковете“, които са седми.

Евертън отчаяно се нуждае от точки, след като загуби отново през уикенда, като автоголът на Шеймъс Коулман донесе победата на Борнемут с 2:1. „Карамелите“ не са печелили мач от Висшата лига от Коледа, като това ги оставя на 16-ата позиция и само с три пункта повече от първия под чертата Лутън Таун. Мърсисайдци трябва да започнат да печелят точки скоро заради нарастващия натиск върху Шон Дайш.

Кризата с контузията на Нюкасъл се влоши през уикенда, след като капитанът Джамал Ласелс ще отсъства от терена от шест до девет месеца, тъй като скъса предна кръстна връзка на коляното при победата над Уест Хем. Тази кошмарна новина идва само седмица, след като и Свен Ботман претърпя подобна злощастна контузия. Двамата централни защитници се присъединяват към Ник Поуп, Люис Майли, Киърън Трипиър, Жоелинтон и Калъм Уилсън, които са в лазарета. Антъни Гордън е наказан и няма да може да се изправи срещу бившия си клуб. Под въпрос пък остават Мигел Алмирон, Тино Ливраменто и Мат Таргет.

Гостите също имат проблеми, но не чак толкова сериозни. Очаква се Виталий Миколенко да се завърне обратно в състава, след като пропусна съботното поражение от Борнемут поради заболяване. Деле Али остава извън терените заради контузия на бедрото, но бившата звезда на Тотнъм може да се появи в игра преди края на сезона. Арнаут Данжума също се възстановява от контузия в глезена.

Нюкасъл има сериозни проблеми в защита, а и ще бъде крилото Гордън във вторник, но те ще се опитат да се възползват от набраната инерция, а и домакинския фактор може да окаже сериозно влияние. „Свраките“ спечелиха десет от своите 15 домакинства във Висшата лига този сезон. Евертън вече победи отбора на Хау през декември на „Гудисън Парк“, но сега е малко вероятно да повторят това нещо. На пръв поглед те нямат нужната класа в атака, за да се възползват от уязвимостта на Нюкасъл, което може да се окаже проблем за отбора на Дайш.

Букмейкърът WinBet дава предимство на Нюкасъл с коефициент за победа от 2.03, докато този за Евертън е 3.55. Ставката за равенство е оценена на 3.80.

Нотингам Форест – Фулъм, 21:30 часа

Домакините в тази среща са притиснати до стената, след като спешно се нуждаят от точки. Тимът на Нуно Еспирито Санто е над зоната на изпадащите единствено заради по-добрата си голова разлика от Лутън. Както е известно, наскоро Нотингам получи наказание от отнемане на четири точки заради нарушаване правилата за финансов феърплей на Висшата лига. Отборът на „Сити Граунд“ няма победа в последните си пет мача и се усеща напрежението във въздуха с наближаването на края на сезона.

Фулъм е доста по-спокоен по отношение на бъдещето си в елита. „Котиджърс“ са 12-и и с цели 17 точки пред опасната зона. През уикенда момчетата на Марко Силва обаче не успяха да победят последния Шефилд Юнайтед като гост, завършвайки 1:1, но сега ще се стремят да вземат трите точки в тази си визита.

Проблемите пред Нуно Сано относно състава са свързани с липсите на нападателя Тайво Авоний, като още на Ола Аина, Вили Боли и Нуно Тавареш. Марко Силва пък ще може да заложи на оптимален състав, което може да бъде сериозно предимство за лондончани в този сблъсък.

Това се очертава да бъде доста изравнен сблъсък, което се вижда и от коефициентите на букмейкъра WinBet. Този за победа на Нотингам е 2.73, докато този за Фулъм е 2.63, докато „хиксът“ е определен на 3.50.

Бърнли – Уулвърхемптън Уондърърс, 21:45 часа

Бърнли спечели само два от последните си 17 домакински мача, като запази само една „суха“ мрежа по време на тази серия. Въпреки че са предпоследни в класирането на Висшата лига, „виненочервените“ са непобедени в последните три срещи от Лигата (1 победа и 2 равенства), което им дава лека надежда, че спасението остава възможно. В момента то е само на четири точки, така че момчетата на Венсан Компани са готови да дадат всичко от себе си в името на голямата цел, особено след спечелената ценна точка като гост на Челси през уикенда и то с човек по-малко.

„Вълците“ са една от приятните изненади на сезона, като седят стабилно на ръба на Топ 10. Към настоящия момент те са именно десети и само с три точки по-малко от зона Европа. Въпреки това, Уулвс не са печелили на „Търф Мор“ в последните си шест двубоя. В миналия кръг пък момчетата на Гари О’Нийл отстъпиха с 0:2 в гостуването си на Астън Вила, което е втора поредна загуба за отбора след отпадането им от ФА Къп от Ковънтри Сити.

Венсан Компани ще трябва да взима важни решения около състава заради контузиите на Лука Колеошо, Аарън Рамзи и Нейтън Редмънд, докато Лоренц Асиньон е наказан. Шанс да попаднат в групата за двубоя имат Амин Ал Дахил и Джордан Байер.

„Вълците“ също имат своите кадрови проблеми, като аут за срещата във вторник са Хий-Чан Хуанг, Педро Нето и Жан-Рикньор Белгард. Добрата новина обаче е свързана със завръщането на Матеуш Куня, докато Крейг Доусън също има малък шанс да се завърне в състава.

Съвсем леко предимство букмейкърът WinBet дава на домакините от Бърнли с коефицент за победа от 2.53 срещу 2.77 за Уулвс. Ставката за равенство е оценена на 3.60.

Борнемут – Кристъл Палас, 21:45 часа

Този сблъсък противопоставя два отбора, които са съседи в класирането, но с разлика помежду си от цели осем точки. „Черешките“ са 13-и с 38, докато „орлите“ – 14-и с 30 пункта.

Борнемут е в добра серия от четири поредни двубоя без загуба и натрупа две поредни победи в първенството. Кристъл Палас пък нареди две поредни равенства и в общо три двубоя няма успех.

Мениджърът на домакините Андони Ареола няма да може да разчита за този сблъсък на Луис Синистера и Райън Фредерикс, докато Райън Кристи и Маркос Сенеси са под въпрос.

По-сериозни проблеми ще има Оливър Глазнер, след като в лазарета са Мак Гехи, вратарят Сам Джонстън, Шейк Докуре, Матеуш Франка, Джесуран Рак-Сакий и Роб Холдинг. Възможност да попадне в групата има звездата Майкъл Олисе.

Борнемут изглежда по-близо до победата тук с коефициент от 2.01 от букмейкъра WinBet, докато този за Кристъл Палас е 3.65. За да няма победител трябва да бъде изпълнена ставката за равенство от 3.80.

Уест Хем Юнайтед – Тотнъм Хотспър, 22:15 часа

Мачовете във вторник завършват с лондонско дерби между Уест Хем и Тотнъм на „Лондон Стейдиъм“. Всичко вървеше толкова гладко за отбора на Дейвид Мойс в събота следобед, когато поведоха с 3:1 като гост на Нюкасъл, но забележителният обрат на „свраките“ доведе до това „чуковете“ да си тръгнат от „Сейнт Джеймсис Парк“ с празни ръце. Много бързо обаче идва новият мач, така че Уест Хем няма време за излишни угризения и трябва да се събере, особено верните си фенове.

Тотнъм пък има една цел – отново да се настави в Топ 4, като към момента изостава с три точки от Астън Вила, който обаче ще изиграе своя двубой от кръга в сряда, когато гостува на шампиона Манчестър Сити. Това е голям шанс за „шпорите“, които направиха късен обрат срещу Лутън в събота. Отборът на Ангелос Постекоглу рядко прави нещата по лесния начин и те ще търсят реванш от Уест Хем, който ги победи преди Коледа.

Дейвид Мойс ще трябва да се оправя без Едсон Алварес, който ще изтърпи втория си мач от наказанието във вторник вечер, след като получи десет картона в Лигата този сезон. Така Томас Соучек и Джеймс Уорд-Проус ще бъдат отново двойката в полузащитата. Вратарят Алфонс Ареола получи мускулна контузия в събота и беше заменен от Лукаш Фабиански, така че е малко вероятно французинът да бъде готов за игра.

За Тотнъм добрите новини бяха свързани със завръщането на Мики ван де Вен срещу Лутън, който обаче остана неизползван резерв. Очаква се той да стартира от първата минута тази вечер на мястото на Раду Драгушин. Родриго Бентанкур пък впечатли с влизането си от пейката срещу „шапкарите“ и може да замени Ив Бисума в стартовата единайсеторка. Бренан Джонсън със сигурност също ще се върне в състава. Аут обаче остават Раян Сесеньон, МАнор Соломон и вратарят Фрейзър Форстър.

Този мач ще бъде от огромно значение и за двата отбора. Уест Хем продължава да гони участие в Европа, докато Тотнъм се бори да намери място в Топ 4. Обикновено това дерби предлага доста голове, а на „шпорите“ ще им трябва повече блясък през второто полувреме, за да спечелят поне точка на „Лондон Стейдиъм“.

Букмейкърът WinBet гласува доверие за победа на Тотнъм с коефициент от 2.06 срещу 3.40 за Уест Хем. „Хиксът“ тук се оценява на 4.33. Както споменахме, попаденията едва ли ще липсват, така че коефициентът от 1.33 за над 2.5 гола изглежда като добра опция за залог.

Програма за мачовете от 31-ия кръг на английската Висша лига:

Вторник, 2 април:

21:30 часа | Нюкасъл Юнайтед – Евертън

21:30 часа | Нотингам Форест – Фулъм

21:45 часа | Бърнли – Уулвърхемптън Уондърърс

21:45 часа | Борнемут – Кристъл Палас

22:15 часа | Уест Хем Юнайтед – Тотнъм Хотспър

Сряда, 3 април:

21:30 часа | Брентфорд – Брайтън & Хоув Албиън

21:30 часа | Арсенал – Лутън Таун

22:15 часа | Манчестър Сити – Астън Вила

Четвъртък, 4 април:

21:30 часа | Ливърпул – Шефилд Юнайтед

22:15 часа | Челси – Манчестър Юнайтед

Очаквайте в сряда и четвъртък превюта за останалите мачове от кръга във Висшата лига!

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.