ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Вездесъщият Чиро Имобиле вдъхнови Лацио срещу Селтик

0
Чиро Имобиле, Лацио
Снимка: БТА

Лацио победи Селтик с 2:0 на „Олимпико“ в Рим в предпоследния си двубой от група Е в Шампионска лига.

„Орлите“ взеха ценния успех с две късни попадения на Чиро Имобиле, който влезе от резервната скамейка.

С победата римляните излязоха поне временно на първо място в групата с 10 точки, докато „детелините“ окончателно отпадат от борбата дори за Лига Европа, тъй като са със само пункт в аткива си. Атлетико Мадрид е втори с 8 точки, а Фейенорд е на трето място с две по-малко от „рохибланкос“.

Лацио можеше да открие рано-рано, но Фелипе Андерсон не бе точен с глава. Впоследствие Кього Фурухаши бе неутрализиран от отбраната на Лацио.

Шотландците имаха шанс и след почивката, когато отново Фурухаши имаше място, но стреля на сантиметри от вратата.

В 61-ата минута Густав Исаксен стреля от добра позиция в аут.

Осем минути преди края Лацио взе превес. Исаксен нанесе удар, получи се неприятен рикошет за Селтик и топката се озова в краката на Имобиле, който не сбърка за 1:0.

Четири минути по-късно упражнението почти се повтори. Исаксен намери Имобиле, а ветеранът овладя и с безпощаден удар направи 2:0.

 

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.