ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Велизар Димитров: Ако занесеш на аборигените компютър, няма да станат програмисти

0
Велизар Димитров
LAP.bg

Бившият футболист и ръководител на ЦСКА – Велизар Димитров, даде интервю пред „Тема Спорт“, в което основният акцент падна върху поредните лоши резултати на националния отбор на България – загубите от Черна гора и Унгария. Димитров дълго време е бил национал и е играл за „лъвовете“ рамо до рамо с Мартин Петров, Стилиян Петров, Димитър Бербатов и други велики родни футболисти от близкото минало. Игралият и в Металург Донецк Димитров сподели, че целият ни футбол единствено регресира, като вече няма никакви допирни точки със средноевропейското ниво.

„Шамарът не се изразява само в това 3:0 и случилото се на терена. Шамарът бе много по-силен и е крайно време да послужи за събуждане. Нали видяхте на какъв стадион се игра? Нали видяхте пълните трибуни? Сега е много лесно да хвърлим вината върху футболистите и да си измием ръцете с тях, както се случва вече години наред. Ние преместихме националния отбор в Разград, за да изглежда малко по-кокетно, когато отидат 4-5 хиляди души. Този отбор, този резултат и всичко това, което видяхме в Будапеща, е проекция и следствие на случващото се в българския футбол“, заяви Димитров.

На въпрос за закупената топкохвъргачка, с която БФС се похвали преди няколко месеца и криосауната на базата в Бояна, Велизар заяви следното: „ Неща, които в Европа се използват отпреди 20 години. А и на аборигените, ако им занесете компютър и им го оставите, то това не значи, че сте ги направили програмисти. Не казвам, че нашите играчи са аборигени, но за да са конкурентоспособни на футболистите по света, то с тях трябва да се работи“, продължи Димитров, добавяйки, че отстъпваме във физическо и в тактическо естество и не можем да отговорим нито на динамиката, нито на агресията на противниците. 

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.