ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Велико! България е европейски шампион по шахмат!

0
Нургюл Салимова
Снимка: Министерство на младежта и спорта

Националният отбор на България по шахмат при жените триумфира на Европейското първенство в Будва, Черна гора. На финала нашите момичета победиха Грузия с 2,5 на 1,5. Това е историческа първа титла за страната ни в шампионата на Стария континент!

В спора за златотоАнтоанета Стефанова на първа дъска победи с Бела Котенашвили, а Нургюл Салимова с черните фигури направи реми с Нино Бациашвили, и така остана без загуба на целия турнир.

Саломе Мелия победи Белослава Кръстева, но в последната партия между Гергана Пейчева и Лела Явакашвили младата българка стигна до успеха и донесе титлата. Виктория Радева е с изключително тежък вирус и не успя да участва на финала, макар преди това да победи азерката Ханима Балаяева.

Шампионатът в Будва се проведе от 11-и ноември до 21-и ноември. Постижението на нашия национален отбор е феноменално и огромно признание за родния спорт.

Шахмат жени

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.